Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 07. 11:05, csütörtök | Életmód

Modern önéletrajz online

Modern önéletrajz online

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy álláskeresés kapcsán elgondolkodtunk: Vajon milyen is a jó önéletrajz? Ne legyen túl sablonos, mégis tartalmazzon minden szükséges információt! Ennek megfelelni nem túl egyszerű feladat.

Hagyományos önéletrajz

Dönthetünk a legegyszerűbb út mellett, azaz kiválasztunk és letöltünk egy önéletrajz sablont az internetről, kitöltjük a ránk vonatkozó információkkal, valamint megpróbáljuk kicsit személyre szabni. Tartalmában valószínűleg ezzel nem lőhetünk mellé, azonban megvan a veszélye annak, hogy jelentkezésünk elveszik a kapott önéletrajzok rengetegében, hiszen meglehetősen átlagos hatást kelt.

Természetesen tartalmától függetlenül írjuk ezt, mely nagyon fontos elem, de a HR munkatársaknak gyakran másodpercek alatt kell átfutniuk a jelentkezéseket és ha a forma vagy a mellékelt fotó nem kelti fel a figyelmüket, valószínűleg bele sem mélyednek a szakmai tapasztalatok és egyéb releváns információk tanulmányozásába, legyen az bármennyire is kiemelkedő. Lehetünk mi bármilyen jók, ha nem olvassák el a CV-nket. Éppen ezért kell először felkeltenünk a figyelmet, hogy a képességeink és tapasztalataink miatt aztán minket válasszanak.

Kreatív önéletrajz

Lehetünk kreatívak, és alkalmazhatunk valami formabontó stílust vagy megjelenést. Gondolunk itt többek között infografikák használatára, vagy szokatlan elrendezésre, színekre. Ezzel minden bizonnyal kitűnünk az álláskeresők sokasága közül, viszont ha nem egy kifejezetten kreativitást igénylő munkakörre jelentkezünk – mint marketinges, grafikus, fényképész stb.–, akkor előfordulhat, hogy nem kelt pozitív benyomást az elbíráló munkatársak körében, tehát ezzel is legyünk óvatosak. Gondoljuk át, milyen esetben alkalmazzuk!

Mi a teendő? Van egyéb megoldás?

Készíthetünk saját honlapot, és benyújthatjuk önéletrajzunkat ebben a formában is. Ezzel a módszerrel nem leszünk átlagosak, viszont a tartalmat így is munkakörünkhöz és személyiségünkhöz mérten állíthatjuk össze.

Első lépésként szükség lesz hozzá egy domain névre. Javasolt a vezeteknev.keresztnev.hu domaint regisztrálni –természetesen csak abban az esetben, ha még nem foglalt–, vagy a nevünk rövidített, egyéb változatát. Választhatunk egyéb végződést is, a .com vagy .me is megfelelő lehet. Ennél jobban nem érdemes túlgondolni, hiszen mégiscsak egy önéletrajzról van szó.

Ehhez igénybe kell venni egy webtárhely szolgáltatást, tulajdonképpen ezen fog tárolódni a honlap tartalma. A domain és tárhely általában ugyanazon szolgáltatótól igénybe vehető, tehát egyáltalán nem bonyolult folyamat és együtt is csupán pár ezer forintba kerül évente, ekkora befektetést megérhet álmaink állása.

Ezután akár ingyenes sablonokat is használhatunk a honlapunk elkészítéséhez, ha nem rendelkezünk különösebben magas informatikai ismeretekkel. Ezek segítségével könnyedén létre tudjuk hozni a honlapot, majd különféle bővítményekkel még inkább testre szabhatjuk.

Az önéletrajz kötelező elemein túl megoszthatjuk referenciáinkat képek, vagy hivatkozások formájában. Alkalmazhatunk egyedi design-t, különféle animációkat vagy használhatjuk a bemutatkozó videó eszközét is. Bátran legyünk egyediek, keltsük fel a figyelmet és mutassuk meg személyiségünket, mindezt a hagyományos önéletrajz korlátait elhagyva! A rendelkezésre álló lehetőségeknek szinte csak a képzeletünk és a kreativitásunk szab határt.

Ráadásul a létrehozott honlapot csak frissíteni kell, de tulajdonképpen bármeddig elérhető az interneten, azaz későbbi álláskeresés során is felhasználhatjuk, valamint akár minket is megtalálhatnak egy-egy jó ajánlattal. Igazán megéri a befektetett időt és energiát!

Forrás: Rackhost Zrt.

Képek: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.