Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2013. December 09. 20:23, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem kér Gémesi Gyurcsány ajánlásából

Nem kér Gémesi Gyurcsány ajánlásából

'Gyurcsány Ferenc kijelentésétől, mely szerint személyemet alkalmasnak találja miniszterelnök-jelöltnek, ezúton elhatárolódom és visszautasítom. A volt miniszterelnök ezen elképzeléséről soha nem egyeztetett velem, személyesen nem találkoztunk' - hangsúlyozza közleményében Gödöllő polgármestere. Úgy tudni, Gyurcsány hat közéleti szereplőt is alkalmasnak talál a feladatra.

Többször is hangot adtam annak, hogy jövőmet Gödöllőn képzelem el, abban a városban melynek 1990 óta polgármestere vagyok. Itt, a számomra béke szigetén szeretném folytatni munkámat, és az országos csatáktól távol kívánok maradni' -fogalmazott Gémesi György, Gyurcsány Ferenc azon felvetésére, hogy személye alkalmas lenne a kormányfői pozíció betöltésére.

Gyurcsány ugyanakkor nem csak Gödöllő polgármesterét látná szívesen a miniszterelnöki székben: a Magyar Hírlap értesülései alapján Király Júlia, Tétényi Éva, Felcsúti Péter, Antall Péter, és Róna Péter nevét is bedobná a köztudatba, mint Orbán lehetséges kihívóit, egy jelöltállítási vitával tematizálva a közbeszédet.

A Demokratikus Koalíció elnöke korábban InfoRádióban nyilatkozott arról, hogy megtalálta Orbán Viktor ideális kihívóját, aki - ha pártja mellett az MSZP és az Együtt-PM szövetség is felkéri - elvállalná a közös miniszterelnök-jelöltséget. Az illetőről hosszas faggatás után csak annyit árult el Gyurcsány Ferenc, hogy nem a DK tagja, és nem kötődik személyesen hozzá sem, az október 23-i rendezvényeken pedig nem szólalt fel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 05:05, péntek | Belföld

Sok napsütés és hőség várható a hétvégén

Sok napsütés és hőség várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2020. Augusztus 06. 18:07, csütörtök | Belföld

Teljes hajózár lép életbe a Duna-átúszás idejére

Teljes hajózár lép életbe a Budapest Urban Games (BUG) keretében sorra kerülő Duna-átúszás idejére augusztus 29-én 9-től 14 óráig.

2020. Augusztus 06. 15:05, csütörtök | Belföld

Újra vádat emeltek a korábban kokainnal kereskedő asztalitenisz-edző ellen

Ismét kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 46 éves férfi ellen, aki korábban, asztalitenisz-edzőként, kokain értékesített és emiatt el is ítélték

2020. Augusztus 06. 11:53, csütörtök | Belföld

Meghalt egy idős koronavírus-beteg, nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és harminchárommal, 4597-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.