Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Augusztus 04. 08:46, péntek | Helyi

Óriási győri sikererek az olaszországi agility eb-n

Óriási győri sikererek az olaszországi agility eb-n

Az European open az év legnagyobb versenye-európán kívül számos más országból is érkeznek versenyzők, amit szabad téren párhuzamosan 4 agility pályán rendeznek meg.

Sajtóközlemény:

A rendezvény csütörtöki napon kezdődött, ahol az állatorvosi vizsgálatok után minden csapatnak edzés ideje volt. A csapatok nagy száma miatt ez egész nap tartott. Maga a verseny pénteki napon a csapat agility és jumping futamokkal kezdődött. Ebben a két futamban lehetett kivívni a lehetőséget a vasárnapi fináléba kerülésért. A magyar csapatnak ez sikerült,a 8. helyen kvalifikálták magunkat a fináléba, ahol 12 csapat indulhatott. A csapat finálé az EO-n egy egész speciális és nagyon izgalmas futam. Egy csapatnak 4 tagja van. A szokásosnál sokkal nagyobb méretű agility pálya van felállítva és a pálya 4 sarkában van a tagoknak a start pozíciója. Minden csapattag más útvonalon megy. Az első csapattag, amint befejezi a futamot, a bíró síppal jelzi és azonnal indulni kell a második csapattagnak. Ez váltószerűen megy végig mind a 4 csapattagnál. A végén az összes időt és az összes hibát vetik össze és ennek megfelelően alakul ki a végső sorrend. Németország és Finnország után a magyar válogatott csapat a harmadik helyet szerezte meg.

Az összes medium kategóriában indult csapat közel ötven volt.

Ez mekkora eredmény az magyar agility történetében? Ezidáig mindössze egyszer sikerült magyar csapatnak EO dobogóra állni. Ez 2008-ban Gelsenkirchenben volt és az érdekesség benne, hogy Ács-Kövesi Ágnes és Pirity Árpád az akkori csapatnak is tagjai voltak, csak más-más kutyával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.