Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Május 26. 14:43, szerda | Sport
Forrás: NSO

Petrova a második körben kiejtette Szávayt

Petrova a második körben kiejtette Szávayt

A második körben búcsúzott a francia nemzetközi teniszbajnokság egyesének küzdelmeitől Szávay Ágnes, miután 6:1, 6:2-es vereséget szenvedett a 19. helyen kiemelt, orosz Nadja Petrovával szemben.

Kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés, hiszen az első játékokban mindkét játékos magabiztosan hozta a saját adogatásait. Az első bréklehetőség Petrova előtt adódott, a 19. helyen kiemelt orosz játékos pedig ki is használta a lehetőséget.


A következő gémben Szávaynak volt ugyan bréklabdája, de Petrova gyorsan hárította, a folytatásban pedig a magyar lány nem tudott mit kezdeni a moszkvai születésű teniszező nagyon határozott játékával, 6:1-re elveszítette a játszmát.


Érdekesség, hogy Petrova több ki nem kényszerített hibát ütött az összecsapás elején, de Szávay gyenge első szervái miatt hamar át tudta venni a játék irányítását, így Szávay hiába hibázott kevesebbet, a 27 éves Petrova tenisze sokkal jobban érvényesült.


A második szett is hasonlóan alakult, mint ez első. Petrova a játszma elején brékelőnyt harcolt ki, és ugyan Szávay is elvett egy adogatást tőle, 1:2 után mintha hitét vesztette volna a magyar lány, nem találta az ellenszert Petrova bombaerős, vonal mellé ütött labdái ellen.



5:2-nél Petrova adogatott a mérkőzésért, és végül maratoni játék után, a hatodik meccslabdáját értékesítve könyvelhette el a győzelmet. Szávay Ágnes a tavalyi negyedik fordulós szereplése után ezúttal a második körben búcsúzott egyesben a Roland Garrostól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.