Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 27. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Pihenőparkot alakítottak ki a Dózsa György rakparton

Pihenőparkot alakítottak ki a Dózsa György rakparton

Kétmillió kétszázezer Ft értékben pihenőparkot hozott létre a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a Dózsa György rakparton. A társasházak közötti zöldterület

A helyen tavasszal még egy leromlott állapotú épület omladozott, amit 25 éve nem adott ki az Inszol. Hajléktalanok tanyája volt a ház, amelyben az elmúlt télen meghalt egyikük. Ezt követően kérte a városrész képviselője, dr. Németh Viktor az önkormányzat segítségét az épület lebontásához, és pihenőpark kialakításához.

A Kommunális Szolgáltató Kft. a régi, nagy fák meghagyásával tervezte meg a területen a pihenőparkot, és cserjés, füves, valamint új fás beültetésekkel árnyas, illetve napos részeket alakított ki. Padokkal, sétaösvényekkel tette kényelmesebbé a "zöld szigetet.", ami most már egységes képet nyújt a Mosoni-Duna partjával. A szomszédos rvíz utca felől 8 murvás parkolót alakítottak ki, amelyeket jövő tavasszal - az utca teljes kiépítése idején - gyeptéglásra cserélnek. A tervek szerint jövőre itt folytatódik a Korányi Frigyes téren megkezdett, Mediterrán sétány.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.