Városlista
2019. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2018. November 08. 08:55, csütörtök | Helyi

Pingiczer Csabára emlékeznek

Pingiczer Csabára emlékeznek

A három évvel ezelőtt, fiatalon elhunyt győri színészre emlékeznek a mosonmagyaróvári Színészbüfében, 2018. november 26-án hétfőn,
18 órától.

Az Óvárosi Kávéházba várnak mindenkit, aki szerette Csabát, akinek legemlékezetesebb szerepeinek egyike, Egressy Zoltán: Portugál tragikomédiájában Sátán alakítása. Pingiczer Csaba idén lenne 36 éves.

"Lépcsőről lépcsőre lépett fel a színpadra. Még ötéves sem volt, amikor szülei elkezdtek a győri teátrum színfalai mögött dolgozni. Így iskola után nem hazament, inkább a színházban élt a társulattal, és megnézett minden darabot. Tordy Géza jegyezte meg édesanyjának, hogy ez a gyerek annyit van a színházban, hogy mire felnő, vagy megutálja, vagy élni sem tud majd nélküle. " - részlet a Győr+ portré Pingiczer Csabával című korábbi cikkből.

Az emlékezés filmvtítéssel könyvbemutatóval egybekötött este lesz, a fiatal művész emlékkönyvét meg is lehet vásárolni a helyszínen. A meghívott vendégek között édesanyja is jelen lesz az eseményen.

A belépés díjtalan, előzetes asztalfoglalás szükséges a fenti elérhetőségeken.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Főkép: H. Baranyai Edina - Kisalföld; Színészbüfé

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 24. 10:10, szerda | Helyi

Győri dékán, aki szerelemzenészként hódítja meg Amerikát

„Élénk és lenyűgöző technikai finomsággal játszotta magyar művekből álló gazdag, változatos, fantáziadús repertoárját” – így értékelte Christopher Daly, a philadelphiai Villanova Egyetem professzora Dr. Ruppert István játékát

2019. Július 24. 09:20, szerda | Helyi

Gyere Győrbe, a fröccs városába

Ingyenes fesztiválsétákkal várja a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapata a győrieket és a városba látogató turistákat 2019.július 26 és 28. között a XV. Győri Rotary Fröccsnapokon is.

2019. Július 23. 15:23, kedd | Helyi

Szeretnél egy menő szakmát? - Ősztől tanulhatod!

Októbertől OKJ-s idegenvezető képzést indít a győri Széchenyi István Egyetem.

2019. Július 23. 13:14, kedd | Helyi

41 milliárd forintból bővül tovább az Audi Hungária győri gyára

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét.