Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 08. 08:55, csütörtök | Helyi

Pingiczer Csabára emlékeznek

Pingiczer Csabára emlékeznek

A három évvel ezelőtt, fiatalon elhunyt győri színészre emlékeznek a mosonmagyaróvári Színészbüfében, 2018. november 26-án hétfőn,
18 órától.

Az Óvárosi Kávéházba várnak mindenkit, aki szerette Csabát, akinek legemlékezetesebb szerepeinek egyike, Egressy Zoltán: Portugál tragikomédiájában Sátán alakítása. Pingiczer Csaba idén lenne 36 éves.

"Lépcsőről lépcsőre lépett fel a színpadra. Még ötéves sem volt, amikor szülei elkezdtek a győri teátrum színfalai mögött dolgozni. Így iskola után nem hazament, inkább a színházban élt a társulattal, és megnézett minden darabot. Tordy Géza jegyezte meg édesanyjának, hogy ez a gyerek annyit van a színházban, hogy mire felnő, vagy megutálja, vagy élni sem tud majd nélküle. " - részlet a Győr+ portré Pingiczer Csabával című korábbi cikkből.

Az emlékezés filmvtítéssel könyvbemutatóval egybekötött este lesz, a fiatal művész emlékkönyvét meg is lehet vásárolni a helyszínen. A meghívott vendégek között édesanyja is jelen lesz az eseményen.

A belépés díjtalan, előzetes asztalfoglalás szükséges a fenti elérhetőségeken.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Főkép: H. Baranyai Edina - Kisalföld; Színészbüfé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.