Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 07. 06:00, csütörtök | Bulvár

Pintér Tibor kisfia jótékonysággal kezdte karrierjét

Pintér Tibor kisfia jótékonysággal kezdte karrierjét

Június 2-én rendezték meg a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban a „Jótékonyági Koncert, kerekesszékes- babakocsis hitára!” című rendezvényt, a Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete számára.

A szervező: Proksa Zoltán Crossover Tenor volt.
Az eseményen közreműködött Szick Petra szépségkirálynő, modell és tanítványai; Pintér Máté, A Nemzeti Lovas Színház igazgatójának Pintér Tibornak tehetséges gyermeke; Fodor Ottilia énekművész; Helle Maximillian látássérült zongoraművész maga a szervező Proksa Zoltán is. Továbbá: Pásztorka Szilvia, Szloboda Ágnes és Nándori Kitti.

A Blanka márka mögött egy rendkívül fiatal tehetség bújik meg, Szabó Blanka, aki a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium érettségi előtt álló tanulója. A Faith In Humanity kollekciója az első önálló ruhaegyüttese, mely a korábbi törekvéseit összegzi. Blanka elsősorban a korosztályát szeretné megcélozni, azokat, akik szemében a világ még formálható, akik tenni szeretnének a békés együttélésért. Ezért is választotta a „Faithin Humanity - hit az emberiségben” címet kollekciójának. Blanka az öltözék tervezés és kivitelezés, a divattervezés eszközét érzi a legközelebb magához, hogy kifejezze gondolatait, az őt körülvevő világgal kapcsolatban. A ruhák számára nem csak a funkcióról szólnak, hanem üzenetet hordoz általuk, a viselőjét egészítik ki. Blanka így foglalja össze, mi vezette arra, hogy a kollekciót megalkossa: „ 15 éves voltam mikor először figyeltem fel a folytonosan történő iszonyatos és brutális terrortámadásokra, hiszen ezek a történések Európáig is eljutottak. Ezek által ébresztett félelem késztetett arra az elhatározásra, hogy tegyek valamit ellene. Évek alatt egyre többet tapasztaltam és rengeteget tanultam. Most 18 évesen érzem azt, hogy valamennyire megértettem mi folyik a világban és megértem a feladatra. Az ember pusztítja önmagát és vagy nem tudjuk vagy nem akarjuk megfékezni. Miért folynak háborúk? Mire való az utálat? Hiszen mindannyian egyek vagyunk: EMBEREK. Én még mindig merek remélni es hinni az emberiségben és abban, hogy közösen, együttes erővel túl tudunk jutni ezeken az elképesztő cselekményeken, hiszen mit ér a gazdagság, ha a Föld másik felén éppen ártatlan családokat mészárolnak le, vagy emberek százai vesztik el otthonukat? TEGYÜNK EZ ELLEN!” – mondta Blanka
Az Orovica Family Brand prémium kategóriás alkalmi matching outfiteket kínál családok számára. Kollekcióim tervezésekor, az odaadó gyermek-szülő kapcsolatot helyezem előtérbe, a családi összetartozást hangsúlyozom, az igazi értékek fontosságát. A ruhák egyfajta tiszteletet mutatnak eziránt a mély kapcsolat iránt, Egy- egy elegáns eseményre tökéletes választás lehet a csöppségek és szüleik számára, hiszen nem csak belsejük hanem külsejük is összhangban lesz. Nagyobb eseményeken egységes megjelenést biztosít az Orovica Family Brand, ezzel is kifejezve a családtagok közötti erős köteléket. Abban biztosak lehetünk, hogy ahol megjelenik a kis „csapat”, minden szem rájuk szegeződik majd, hiszen ebben a rohanó világban, a meglepő összhang váratlanul hathat a kusza vendégsereg között. Mivel az öltözékeket gyermekeknek is készítem külön hangsúlyt fektettem arra, hogy ruháim természetes anyagból készüljenek, és az általam rajzolt minták printjei is ÖKO tanúsítvánnyal rendelkeznek. Az Orovica Family Brand minden egyes ruhadarabot személyre szab, együtt velem a tervezővel alakítjuk át a meglévő kollekcióból azt, ami számodra és gyermekednek a legtökéletesebb választás.

Szick Petra büszkén mesélte el lapunknak, hogy 25 fiatal tanítványa vett rész az eseményen megrendezett divatbemutatón. 12-31 éves korig képviselték magukat az eseményen. Azt is elárulta, hogy divattervező végzettséggel is rendelkezik és az általa tervezett ruhákat is bemutatták a rendezvényen tartott divatbemutatón.
A Nemzeti Lovas Színház igazgatójának, Pintér Tenya fiának, Máténak élete első bemutatója volt.

Meggkérdeztük a gyerekeket is:
Hogyan készültetek erre a rendezvényre?
Megbeszélések után ruhapróbán voltunk. Petra vezetésével tanultuk meg és gyakoroltuk a koreográfiát. Reméljük, hogy lesz még olyan rendezvény ahol ismét felléphet a csapatunk. Oda, ahol szeretettel látnak bennünket biztosan elmegyünk.
Milyen kapcsolatot sikerült kialakítanotok modelltársaitokkal? Volt rivalizálás?
Nagy volt az összetartás, mondhatnánk úgy, hogy baráti. Egyáltalán nem volt rivalizálás. Amiben csak tudtunk segítettünk egymásnak.
Hogyan éreztétek magatokat életetek első fellépésén?
Fantasztikus volt! Először sokat idegeskedtünk, hogy valami probléma adódik fellépés közben, például megbotlunk vagy eltévesztjük a koreográfiát, de senki sem tévesztett.
Biztosan mindenki boldogan gondol vissza majd erre a napra. Mit gondoltok a jótékonyságról?
Nemes dolog más embereknek segíteni. Nem csak mi érezzük tőle jól magunkat, hanem azoknak az embereknek is jobbá tesszük az életét, akiken segítünk. Örülünk, hogy ezen a mostani jótékonysági műsoron mi is szerepelhettünk.
Milyen tanárnak tartjátok Petrát?
Petra remek tanár. Ötletesen oldotta meg a feladatot. Kifogástalanul állította össze a koreográfiát.
Hogyan tetszettek nektek a divattervezők által tervezett ruhák?
A ruhák szépek és kényelmesek voltak. Mindegyik egy üzenetet közvetít az emberek felé. Megtiszteltetés volt viselni őket!
Milyen érzés volt számotokra volt egy kifutón szerepelni tanárotokkal Szick Petrával és Pintér Tibor kisfiával, Mátéval?
Amikor megismerkedtünk Pintér Mátéval nem volt távolságtartó, nyitott és barátságos volt velünk szemben. Szerintünk még nagy jövő áll előtte. Petra pedig végig mellettünk állt, bármilyen problémánk volt, mindig segített megoldani azt, lehetett szó sminkelésről vagy éppen a ruhánk megigazításáról, mielőtt a kifutóra léptünk. Fantasztikus érzés volt velük együtt szerepelni.

Megkérdeztük Pintér Tenya kisfiát, Pintér Mátét is.
Kit tartasz példaképednek?
Nemrég ismertem meg egy lányt, akire nem is, mint példaképemként tekintek, inkább csak felnézek rá. Elképesztően laza stílusa van és nagyon jó hangja. Zhavia a neve. Elsősorban természetesen apukámat tekintem példaképemnek.
Miért döntöttél úgy, hogy a médiában szeretnél dolgozni?
Apukámtól láttam, hogy ez mennyire jó dolog, mennyire lehet élvezni. Mivel apukám ismert ember, ezért én is, mióta megszülettem folyamatosan szerepelek a médiában, de most már eldöntöttem, hogy saját magam miatt is szeretnék.
Hogyan egyeztethető ez össze az iskolai tanulmányaiddal?
Nagyon egyszerűen, főleg most, hogy vége a sulinak, sokkal könnyebben össze lehet egyeztetni. Suli időben Petra figyelt arra, hogy a szerepléseim délutánra vagy hétvégére essenek.
A Vigyázz! Gyerekkel vagyok forgatását is nagyon élveztem például és a jótékonykodás pedig nélkülözhetetlen az életemből. Édesanyám is támogat benne, ahogy ő szokta mondani „amíg nem megy a tanulás és a családi kapcsolatok rovására…”

A divatbemutatón profi modellek is részt vettek, mint például Dienes Flóra is.


„7 éve modellkedem. Tavaly a Miss&Mr Grand Sea világverseny, szépségversenyen az 5. helyet értem el. Kiskoromtól kezdve szerepelek színházban, pár éve pedig több hazai sorozatban, filmben, videoklippben is lehet látni.” – mesélte Flóra
Bakró Attila modellként és fodrászként is részt vett a bemutatón, aki öt és fél éve foglalkozik fodrászattal és két éve modellkedik.
Az alkalomra a sminkeket Perjés Loretta készítette.

A bemutatón Körösi Ferenc nemzetközi modell is részt vett, aki már több, nagyobb nemzetközi márkának volt az arca.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.