Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2011. November 21. 16:30, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Pitti Katalint elkápráztatta Győr

Pitti Katalint elkápráztatta Győr

Pitti Katalin Liszt- díjas operaénekes csodálatos hangjával kápráztatja a nagyközönséget már évek óta. Ma Győrben járt, ahol részt vett a Téli Fesztivál sajtótájékoztatóján.

Annyira magával ragadta a város szépsége, hogy úgy döntött, december 18-i koncertjének napját Győrben tölti. Magával hozza kis unokáját is, mert a programok nagyon gyermekbarátnak bizonyulnak és érdekesnek ígérkeznek. Ő egyébként szakrális programmal készül a Bazilikában, a Liszt- évnek hódolva. Az angyal énekel című műsorát 19 óra 30 perckor nézhetik meg.

Varga Feri és Balássy Betti is Győrbe látogat. Feri is itt volt a sajtótájékoztatón, meglepődve tapasztalta, hogy mennyit fejlődött a város 4 év alatt. Akkor járt ugyanis utoljára a városban. A programokat nézve azt mondta, ilyen nagyszabású rendezvénnyel még Budapest sem büszkélkedhet.

No de nézzük részletesebben a programokat:

Csík Zenekar, Presszer Gábor, Demjén Ferenc, Alma Együttes, Bródy János, a 100 Tagú Cigányzenekar, Tóth Vera, Takács Nikolas, Szíj Melinda, Bikini, Varnus Xavér, Nagy Balázs és még nem is soroltam fel mindenkit. 100 program lesz 4 hét alatt!

Idén is jótékonykodhatunk, felállítják a jótékonysági faházat a Széchenyi Téren.
S ami talán a legfontosabb: most pénteken kigyúlnak az ünnepi fények az ünnepélyes fesztiválnyitón 17 órai kezdettel. Az ökumenikus istentisztelet után Borkai Zsolt polgármester köszöntőjét hallhatják, majd a Győri Nemzeti Színház művészei lépnek fel. Ezután kapcsolják fel az ünnepi fényeket Győrben.
Parkolóhelyeket kell sürgősen kialakítani- mondta a tájékoztatón Bolla Péter. Bizony, sok- sok látogatóra számíthat a város, éppen ezért is nagy szükség van a parkolóra. A kabinetfőnök örömmel nyugtázta, hogy nagyon népszerűek a győri rendezvények, s ígéretet tett arra, hogy hamarosan rendeződik a parkolóhely kérdése is.

Szóval fesztiválra fel! Reméljük, idén is sok család dönt úgy, hogy nem megy tovább városunknál, hiszen van olyan színes a program, a vásár, mint akár a bécsi, vagy a budapesti. A pavilonos száma 110, ennyi kereskedő hozza a Belvárosba portékáit. Válság ide vagy oda, elkezdődik az ünnepi forgatag!

aa

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 15:10, kedd | Helyi

Kis híján majdnem belehalt egy győri család, mert rosszul kötötték be náluk a kazánt

Egy győri családi ház vegyes tüzelésű kazánja, a gyanú szerint, kivitelezési hiba miatt túlmelegedett, a fűtéscsövek rezegni kezdtek, és majdnem felrobbant.

2020. Január 27. 14:28, hétfő | Helyi

Egy igazi zseni született - Mozartra emlékezünk!

Egy igazi osztrák zsenire emlékezik a mai napon a zeneirodalom. 264 évvel ezelőtt - ezen a hideg januári napon - született a meseszép Salzburgban Wolfgang Amadeus Mozart.

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.