Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. November 21. 16:30, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Pitti Katalint elkápráztatta Győr

Pitti Katalint elkápráztatta Győr

Pitti Katalin Liszt- díjas operaénekes csodálatos hangjával kápráztatja a nagyközönséget már évek óta. Ma Győrben járt, ahol részt vett a Téli Fesztivál sajtótájékoztatóján.

Annyira magával ragadta a város szépsége, hogy úgy döntött, december 18-i koncertjének napját Győrben tölti. Magával hozza kis unokáját is, mert a programok nagyon gyermekbarátnak bizonyulnak és érdekesnek ígérkeznek. Ő egyébként szakrális programmal készül a Bazilikában, a Liszt- évnek hódolva. Az angyal énekel című műsorát 19 óra 30 perckor nézhetik meg.

Varga Feri és Balássy Betti is Győrbe látogat. Feri is itt volt a sajtótájékoztatón, meglepődve tapasztalta, hogy mennyit fejlődött a város 4 év alatt. Akkor járt ugyanis utoljára a városban. A programokat nézve azt mondta, ilyen nagyszabású rendezvénnyel még Budapest sem büszkélkedhet.

No de nézzük részletesebben a programokat:

Csík Zenekar, Presszer Gábor, Demjén Ferenc, Alma Együttes, Bródy János, a 100 Tagú Cigányzenekar, Tóth Vera, Takács Nikolas, Szíj Melinda, Bikini, Varnus Xavér, Nagy Balázs és még nem is soroltam fel mindenkit. 100 program lesz 4 hét alatt!

Idén is jótékonykodhatunk, felállítják a jótékonysági faházat a Széchenyi Téren.
S ami talán a legfontosabb: most pénteken kigyúlnak az ünnepi fények az ünnepélyes fesztiválnyitón 17 órai kezdettel. Az ökumenikus istentisztelet után Borkai Zsolt polgármester köszöntőjét hallhatják, majd a Győri Nemzeti Színház művészei lépnek fel. Ezután kapcsolják fel az ünnepi fényeket Győrben.
Parkolóhelyeket kell sürgősen kialakítani- mondta a tájékoztatón Bolla Péter. Bizony, sok- sok látogatóra számíthat a város, éppen ezért is nagy szükség van a parkolóra. A kabinetfőnök örömmel nyugtázta, hogy nagyon népszerűek a győri rendezvények, s ígéretet tett arra, hogy hamarosan rendeződik a parkolóhely kérdése is.

Szóval fesztiválra fel! Reméljük, idén is sok család dönt úgy, hogy nem megy tovább városunknál, hiszen van olyan színes a program, a vásár, mint akár a bécsi, vagy a budapesti. A pavilonos száma 110, ennyi kereskedő hozza a Belvárosba portékáit. Válság ide vagy oda, elkezdődik az ünnepi forgatag!

aa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.