Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Július 18. 17:49, hétfő | Bulvár
Forrás: V - koncert.hu

Plácido Domingo ingyenes konceretet ad a Bazilikánál

Plácido Domingo ingyenes konceretet ad a Bazilikánál

Augusztus 10-én este 8 órától Plácido Domingo és vendégei ingyenes koncerten lépnek fel a budapesti Szent István Bazilikánál.

Plácido Domingót, a világ egyik legismertebb operaénekesét, sokoldalú előadóként ismerhette meg a közönség pályafutása során. Ezúttal fiatal tehetségek társaságában ad elő népszerű operaáriákat, operett- és musicalrészleteket valamint zarzuelákat Budapesten, a Bazilikánál.
A világhírű tenor rendkívüli énekesi és színészi képességei mellett karmesterként is elismert művész, az utóbbi években pedig a Los Angeles-i Opera főigazgatójaként kamatoztatja páratlanul gazdag tapasztalatait. 2016 januárjában ünnepelte 75. születésnapját, de kirobbanó energiája továbbra is töretlen. Domingo kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek felkutatására és támogatására, augusztus 10-i áriaestjén is ifjú művészek társaságában lép színpadra. Az általa alapított Operalia énekverseny két felfedezettje, Angel Blue és Micaëla Oeste mellett a magyar szoprán, Pasztircsák Polina, valamint Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja is meghívást kapott a mestertől. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével.
Plácido Domingo augusztus 10-i fellépése a Szent István Bazilika előtti téren, rossz idő esetén a Bazilika épületében lesz este 8 órától. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel az eseményt a tér körüli utcákban kivetítőkön is lehet majd követni. Az ingyenes állókoncertre a szervezők fél nyolctól várják az érdeklődőket. Az eseménnyel kapcsolatos további információk a http://www.domingobudapest.hu ldalon érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.