Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2019. Augusztus 27. 11:48, kedd | Belföld

Plácido Domingo mellett lép fel a Győri Balett

Plácido Domingo mellett lép fel a Győri Balett

Hétfőn érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre Plácido Domingo spanyol operaénekes. A világhírű tenor augusztus 28-án Szegeden ad koncertet, ahol a Győri Balett táncművészei is közreműködnek.

A szegedi Szent Gellért Fórum nyitóeseményén Placido Domingo mellett a Győri Balett szólistái is fellépnek, akik Velekei László Harangozó- és Seregi-díjas koreográfus alkotását táncolják majd el. Név szerint: Guti Gerda, Herkovics Eszter Adria és Engelbrecht Patrik.

A hírek szerint a világhírű tenor és fia ifj. Plácido Domingo először lépnek fel együtt.

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre felesége, Marta Domingo társaságában 2019. augusztus 26-án

A tenor mellett Nicholas Marko menedzser (b) és Magonyi Andreas Z., a Plácido Domingo Classics fesztivál társigazgatója (hátul, j)

A 2017-ben New Yorkban alapított Plácido Domingo Classics nemzetközi fesztivál rendezési jogát az első évben Magyarország kapta meg. A rendezvénysorozatot 2019-ben a Szeged-Csanádi Egyházmegye meghívására és produkciós partnerségével Szeged városában rendezik meg; házigazdája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök.

A Szent Gellért Fórum Magyarország első egyházi fenntartású ifjúsági és sportcentruma. Nyitókoncertje a Plácido Domingo Classics fesztivál kiemelt eseményeként valósul meg.

A mexikói születésű ifjabb Plácido Domingo zeneszerzőként többek között Michael Bolton, Sarah Brightman és Diana Ross számára írt dalokat. Annak ellenére, hogy gyerekkorában számos operában szerepelt, bevallása szerint nem igazán akart operaénekes lenni. Zenei tanulmányai mellett az éneklés technikáját ösztönösen, szüleit figyelve sajátította el, és az elmúlt években a latin zene előadójaként világszerte nagy sikerrel lépett színpadra – olvasható az MTI-hez augusztus 3-án eljuttatott tájékoztatóban.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nagyszabású ünnepi estjén napjaink egyik legkeresettebb szoprándívája, a Puerto Ricó-i születésű Ana María Martínez lesz Plácido Domingo partnere.

A szombati nyitóesten fellépett Ágoston Katalin, Feke Pál, Gallusz Nikolett és Edward Parks is.

Az augusztus 28-i eseményre a rendezvény napján Budapestről és Kecskemétről koncertvonatot indítanak.

A szegedi Plácido Domingo Classics premiereseményét, a Nyáresti Broadway musicalestet augusztus 24-én tartották a Szegedi Nemzeti Színházban. Fellépett többek között New York sztárbaritonja, a Metropolitan Opera Grammy-díjas énekese, Edward Parks is.

A fesztivált az új operasztár nemzedéket felvonultató The Voices! koncert zárja augusztus 31-én 20 órától Győrben, a Széchenyi téren.

Az est vendége Sümegi Eszter, a moderátor Mesterházy Gyula, közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar.

További részletek a www.pdclassics.org oldalon olvashatók.

Forrás: MTI; Pdclassics.org; Győri Balett; nlc.hu

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, origo.hu; delmagyar.hu- Karnok Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 14:36, kedd | Belföld

Új képzési programot indítanak a diaszpórában élő fiatalok számára

Új, ötéves képzési program indul a diaszpórában élő fiataloknak a sárospataki református kollégiumban - jelentette be Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa keddi sajtótájékoztatón.

2020. Január 28. 13:46, kedd | Belföld

Nem segített a társa, ezért halt meg egy kamionos Nagykanizsán

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat egy ukrán kamionsofőr ellen, mert tavaly ősszel a földön hagyta az éjszaka a kamionból kizuhant társát, aki reggelre meghalt

2020. Január 28. 12:45, kedd | Belföld

Magyarországon nincs koronavírusos beteg, de minden kórház felkészült

Minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

2020. Január 28. 10:41, kedd | Belföld

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Eső, havazás és ónos eső is várható ma - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.