Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Augusztus 27. 11:48, kedd | Belföld

Plácido Domingo mellett lép fel a Győri Balett

Plácido Domingo mellett lép fel a Győri Balett

Hétfőn érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre Plácido Domingo spanyol operaénekes. A világhírű tenor augusztus 28-án Szegeden ad koncertet, ahol a Győri Balett táncművészei is közreműködnek.

A szegedi Szent Gellért Fórum nyitóeseményén Placido Domingo mellett a Győri Balett szólistái is fellépnek, akik Velekei László Harangozó- és Seregi-díjas koreográfus alkotását táncolják majd el. Név szerint: Guti Gerda, Herkovics Eszter Adria és Engelbrecht Patrik.

A hírek szerint a világhírű tenor és fia ifj. Plácido Domingo először lépnek fel együtt.

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre felesége, Marta Domingo társaságában 2019. augusztus 26-án

A tenor mellett Nicholas Marko menedzser (b) és Magonyi Andreas Z., a Plácido Domingo Classics fesztivál társigazgatója (hátul, j)

A 2017-ben New Yorkban alapított Plácido Domingo Classics nemzetközi fesztivál rendezési jogát az első évben Magyarország kapta meg. A rendezvénysorozatot 2019-ben a Szeged-Csanádi Egyházmegye meghívására és produkciós partnerségével Szeged városában rendezik meg; házigazdája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök.

A Szent Gellért Fórum Magyarország első egyházi fenntartású ifjúsági és sportcentruma. Nyitókoncertje a Plácido Domingo Classics fesztivál kiemelt eseményeként valósul meg.

A mexikói születésű ifjabb Plácido Domingo zeneszerzőként többek között Michael Bolton, Sarah Brightman és Diana Ross számára írt dalokat. Annak ellenére, hogy gyerekkorában számos operában szerepelt, bevallása szerint nem igazán akart operaénekes lenni. Zenei tanulmányai mellett az éneklés technikáját ösztönösen, szüleit figyelve sajátította el, és az elmúlt években a latin zene előadójaként világszerte nagy sikerrel lépett színpadra – olvasható az MTI-hez augusztus 3-án eljuttatott tájékoztatóban.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nagyszabású ünnepi estjén napjaink egyik legkeresettebb szoprándívája, a Puerto Ricó-i születésű Ana María Martínez lesz Plácido Domingo partnere.

A szombati nyitóesten fellépett Ágoston Katalin, Feke Pál, Gallusz Nikolett és Edward Parks is.

Az augusztus 28-i eseményre a rendezvény napján Budapestről és Kecskemétről koncertvonatot indítanak.

A szegedi Plácido Domingo Classics premiereseményét, a Nyáresti Broadway musicalestet augusztus 24-én tartották a Szegedi Nemzeti Színházban. Fellépett többek között New York sztárbaritonja, a Metropolitan Opera Grammy-díjas énekese, Edward Parks is.

A fesztivált az új operasztár nemzedéket felvonultató The Voices! koncert zárja augusztus 31-én 20 órától Győrben, a Széchenyi téren.

Az est vendége Sümegi Eszter, a moderátor Mesterházy Gyula, közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar.

További részletek a www.pdclassics.org oldalon olvashatók.

Forrás: MTI; Pdclassics.org; Győri Balett; nlc.hu

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, origo.hu; delmagyar.hu- Karnok Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 18:02, vasárnap | Belföld

Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 15 évére tekint vissza fotók és élménybeszámolók segítségével az a kötet, amelyet december 20-án mutatnak be Taron.

2019. December 15. 16:01, vasárnap | Belföld

A TEK biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztosítja a legnagyobb fővárosi adventi és karácsonyi vásárokat.

2019. December 15. 14:09, vasárnap | Belföld

Letartóztatták és házi őrizetbe helyezték a tinédzser budai fegyveres rablókat

Két fiatal letartóztatását és két másik bűnügyi felügyeletét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók közül fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt.

2019. December 15. 11:06, vasárnap | Belföld

Súlyosan megsérült egy barlangtúrázó a Ferenc-hegyi-barlangban

Súlyos balesetet szenvedett egy barlangtúrázó szombaton kora este a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban, a 35 éves férfit ötórás mentőakció keretében hozták a felszínre a barlangi mentők