Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2019. Augusztus 27. 11:48, kedd | Belföld

Plácido Domingo mellett lép fel a Győri Balett

Plácido Domingo mellett lép fel a Győri Balett

Hétfőn érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre Plácido Domingo spanyol operaénekes. A világhírű tenor augusztus 28-án Szegeden ad koncertet, ahol a Győri Balett táncművészei is közreműködnek.

A szegedi Szent Gellért Fórum nyitóeseményén Placido Domingo mellett a Győri Balett szólistái is fellépnek, akik Velekei László Harangozó- és Seregi-díjas koreográfus alkotását táncolják majd el. Név szerint: Guti Gerda, Herkovics Eszter Adria és Engelbrecht Patrik.

A hírek szerint a világhírű tenor és fia ifj. Plácido Domingo először lépnek fel együtt.

Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre felesége, Marta Domingo társaságában 2019. augusztus 26-án

A tenor mellett Nicholas Marko menedzser (b) és Magonyi Andreas Z., a Plácido Domingo Classics fesztivál társigazgatója (hátul, j)

A 2017-ben New Yorkban alapított Plácido Domingo Classics nemzetközi fesztivál rendezési jogát az első évben Magyarország kapta meg. A rendezvénysorozatot 2019-ben a Szeged-Csanádi Egyházmegye meghívására és produkciós partnerségével Szeged városában rendezik meg; házigazdája Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök.

A Szent Gellért Fórum Magyarország első egyházi fenntartású ifjúsági és sportcentruma. Nyitókoncertje a Plácido Domingo Classics fesztivál kiemelt eseményeként valósul meg.

A mexikói születésű ifjabb Plácido Domingo zeneszerzőként többek között Michael Bolton, Sarah Brightman és Diana Ross számára írt dalokat. Annak ellenére, hogy gyerekkorában számos operában szerepelt, bevallása szerint nem igazán akart operaénekes lenni. Zenei tanulmányai mellett az éneklés technikáját ösztönösen, szüleit figyelve sajátította el, és az elmúlt években a latin zene előadójaként világszerte nagy sikerrel lépett színpadra – olvasható az MTI-hez augusztus 3-án eljuttatott tájékoztatóban.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nagyszabású ünnepi estjén napjaink egyik legkeresettebb szoprándívája, a Puerto Ricó-i születésű Ana María Martínez lesz Plácido Domingo partnere.

A szombati nyitóesten fellépett Ágoston Katalin, Feke Pál, Gallusz Nikolett és Edward Parks is.

Az augusztus 28-i eseményre a rendezvény napján Budapestről és Kecskemétről koncertvonatot indítanak.

A szegedi Plácido Domingo Classics premiereseményét, a Nyáresti Broadway musicalestet augusztus 24-én tartották a Szegedi Nemzeti Színházban. Fellépett többek között New York sztárbaritonja, a Metropolitan Opera Grammy-díjas énekese, Edward Parks is.

A fesztivált az új operasztár nemzedéket felvonultató The Voices! koncert zárja augusztus 31-én 20 órától Győrben, a Széchenyi téren.

Az est vendége Sümegi Eszter, a moderátor Mesterházy Gyula, közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar.

További részletek a www.pdclassics.org oldalon olvashatók.

Forrás: MTI; Pdclassics.org; Győri Balett; nlc.hu

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, origo.hu; delmagyar.hu- Karnok Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 17:54, kedd | Belföld

Országos tisztifőorvos: kedvezően változott a járvány dinamikája

Kedvezően változott a járvány dinamikája, lassul a betegszám emelkedése - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2020. Szeptember 29. 17:00, kedd | Belföld

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar kutatók munkájáról jelent meg cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

2020. Szeptember 29. 09:01, kedd | Belföld

Az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Az agráriumnak végtelenül fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása - mondta az agrárminiszter Borsod-Abaúj-Zemplén megyei körútját követően hétfőn az MTI-nek.

2020. Szeptember 29. 07:01, kedd | Belföld

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök.