Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2020. Január 31. 15:52, péntek | Helyi

Polgármesteri esküt tett dr. Dézsi Csaba András

Polgármesteri esküt tett dr. Dézsi Csaba András

„A mai életem egyik legfontosabb napja. Azonban orvosként hozzászoktam, hogy hiába az ünnepnap, nem állunk meg, hanem munkával folytatjuk tovább” – hangsúlyozta eskütételét követően dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Pénteken, a városháza dísztermében tartott közgyűlésen alpolgármestereket is választottak.

A vasárnapi időközi választást követően az első közgyűlésre az AC/DC zenéjére gyülekeztek a képviselők és az érdeklődők. Dr. Dézsi Csaba András, mint megválasztott polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük a családját és barátait.

Elsőként dr. Gál Miklós, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az önkormányzati választás eredményét. E szerint 101.629 szavazóképes polgár lakott városunkban, közülük 42.943 fő (42.25 százalék) voksolt is valamelyik jelöltre múlt vasárnap. A szavazók 56.14 százaléka dr. Dézsi Csaba Andrásra tette le a voksát.

A polgármesteri megbízólevelet dr. Lipovits Szilárd jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője adta át dr. Dézsi Csaba Andrásnak, akinek dr. Fekete Dávid alpolgármester akasztotta nyakába a polgármesteri láncot.

Ezt követően dr. Fekete Dávid szólalt fel, aki a város volt polgármesterének, Borkai Zsoltnak november 8-i lemondását követően gyakorolta ezidáig a polgármesteri jogokat. „Mielőtt visszaadom az ülés vezetését, szeretném bejelenteni, hogy a mai nappal benyújtottam lemondásomat az alpolgármesteri címről. Dr. Dézsi Csaba András olyan feladattal bízott meg, ami nem teszi lehetővé, hogy alpolgármesterként dolgozzak tovább. Óriási megtiszteltetés volt az elmúlt több mint hét éven keresztül a győri polgárokat szolgálni. Az új szerepkörömben és önkormányzati képviselőként továbbra is azon fogok dolgozni, hogy a győri polgárok szeressék Győrt és valóban élhető, szép várost tudjunk építeni. Ehhez minden jót kívánok a polgármester úrnak” – mondta el dr. Fekete Dávid, aki önkormányzati képviselősége mellett az egyetem fejlesztéséért és az ifjúságpolitikáért felelős tanácsnokként folytatja a munkáját.

A polgármester dr. Fekete Dávid eddigi munkáját megköszönve úgy fogalmazott: azt szeretné, ha még a ciklusa alatt meghonosodna Győrben az orvosi kar, ebben is segíti munkáját dr. Fekete Dávid. „Túl vagyunk egy viharos kampányidőszakon, ahol különböző indulatok is felcsaptak. A választás eldőlt, és az emberek a békére, az együttműködésre és a fejlődésre szavaztak a parttalan viták helyett. És arra, hogy Győrt ne pártérdekek alapján irányítsuk” – hangsúlyozta a polgármester és a közgyűléshez szólva rámutatott: „a győriek azt várják el tőlünk, amit megígértünk, összefogva, együtt fogjuk irányítani azokat a munkálatokat, amelyek a város fejlődését szolgálják. Győr a győrieké, és olyan várossá kell tennünk, amilyennek szeretnék. Abban bízom, hogy nemcsak 140 ezer ember polgármestere lehetek, hanem 140 ezer munkatársam is lesz a város fejlesztésében.”

"Radnóti Ákos alpolgármester mellett Szeles Szabolcs, pénzügyekért, vagyongazdálkodásért és gazdálkodásért felelős alpolgármesterként, dr. Pergel Elza pedig az oktatásért, szociálpolitikáért, civil szervezetekkel történő kapcsolattartásért felelős külsős alpolgármesterként fogja segíteni a Polgármester Úr munkáját. Mindhárom alpolgármester főállásban látja el feladatait..
A korábbi bizottságok mellett egy új bizottság alakításáról is döntött a Közgyűlés. Egyhangú szavazattal került megalakításra a Környezetvédelmi Bizottság, melynek elnöke dr,Szálasy László, alelnöke pedig én lettem. Ennek a bizottságnak a munkája azért fontos, mert a korábban kissé kevésbé súlyozott környezetvédelem napjaink fontos tényezőjévé vált.és a Polgármester Úr valamint a saját elképzeléseim között is szerepelt fokozott figyelemmel kísérése.
A munkát három tanácsnok is fogja segíteni: Szabó Jenő mint peremkerületi tanácsnok fog továbbra is tevékenykedni. Hajtó Péter a társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnokként működik majd.
dr. Fekete Dávid az egyetem fejlesztéséért és az ifjúságpolitikáért felelős tanácsnokként dolgozik a továbbiakban. Petrov Iván pedig sporttal kapcsolatos polgármesteri megbízottként fog tevékenykedni.
A Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságba dr. Szakál Ildikó külsős tagként a háziorvosok delegáltjaként vesz részt, A bizottságból a külsős Horváth Barbara visszahívásra került és helyette szintén külsősként Sárközi Józsefet választottuk meg.
A Közgyűlés döntött a Marcalvárosi Kiserdő fejlesztési programjának kidolgozásáról, valamint helyi védelem alá helyezte a Püspökerdőt! E gyors döntést igénylő ügyek bizottsági döntés nélkül kerültek a Közgyűlés elé.
A Közgyűlés döntött arról, hogy Győr testvérvárosa, a kínai Vunan 10.000.- EUR támogatásban részesüljön a coronavírus elleni védekezéshez!"
- tette közzé közösségi oldalán dr. Sik Sándor önkormányzati képviselő.

Dr. Dézsi Csaba András élete egyik legfontosabb napjának nevezte a mait. „Azonban orvosként hozzászoktam, hogy hiába az ünnepnap, nem állunk meg, hanem munkával folytatjuk tovább. A kampányom során meghirdetett húsz pontot szeretném teljesíteni, amik közül a sürgősségi betegellátásban tapasztalt várakozási időt már most csökkenteni tudtuk.”

Forrás: gyorplusz.hu

Képek: Marcali Gábor, dr. Sík Sándor Facebook oldala; Radnóti Ákos Facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Október 27. 10:04, kedd | Külföld

Már csaknem 43,5 millió fertőzöttet tartanak nyilván a világon

Világszerte már 43 483 973 ember fertőződött meg koronavírussal, a járvány halálos áldozatainak száma 1 159 397, a gyógyultaké pedig 29 199 046 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

2020. Október 27. 09:03, kedd | Belföld

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten

Megölte anyját és nevelőapját egy férfi Budapesten hétfőn - közölte a rendőrség a honlapján.

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.