Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2016. Április 15. 09:34, péntek | Helyi
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban, ahol az átvonuló frontot jelentősebb mennyiségű eső kíséri, átmenetileg mérséklődik a pollenterhelés.

A nyír pollenszórása már lecsengőben van, ugyanakkor pollenkoncentrációja még országszerte a közepes-magas tartományban alakul, a nagyon magas szintet azonban várhatóan már sehol sem éri el. A platán virágpora az északi-északkeleti területek kivételével sokfelé magas, sőt esetenként nagyon magas mennyiségben lehet jelen. Elkezdődött a tölgy virágzása is, pollenkoncentrációja a déli-délnyugati országrészen már elérheti a közepes-magas szintet. A gyertyán, a juhar, a kőris, a fűz, az eperfafélék, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen, illetve kis mennyiségben a bükk, az ostorfa és a dió pollenszemei is előfordulnak. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása is, de virágporuk egyelőre csak minimális koncentrációban van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 16:50, csütörtök | Belföld

Bálákat és raklapokat gyújtott fel - VIDEÓVAL

A monori rendőrök eljárást indítottak az ellen a 41 éves férfi ellen, aki egy gombai tanyán körbálákat és raklapokat gyújtott fel a gyanú szerint.

2021. Január 28. 16:03, csütörtök | Bulvár

A tengeri madarak ürüléke tette termékennyé az Atacama-sivatagot

A tengeri madarak ürülékének, a guanónak tulajdonítható az Atacama-sivatagban az inkák előtt élő népek virágzó mezőgazdasága - állapította meg egy új tanulmány.

2021. Január 28. 15:48, csütörtök | Belföld

Meghalt Börcsök Enikő színművész

Elhunyt 53 éves korában Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színművész - tudatta csütörtökön a Vígszínház az MTI-vel.

2021. Január 28. 15:03, csütörtök | Életmód

A szelek hatékonyabb meglovaglásával csökkenthetik kibocsátásukat a repülőgépek

Üzemanyagot és időt takaríthat meg, valamint csökkentheti a károsanyag-kibocsátást, ha a transzatlanti járatok útvonalait úgy módosítják, hogy kihasználják a nagy magasságban lévő kedvezőbb szeleket.