Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2016. Május 23. 12:08, hétfő | Életmód
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedik, sokfelé elérheti a tüneteket okozó közepes, illetve helyenként a magas szintet is.

A nyír, a kőris, az eperfafélék, a tölgy, a bükk és a dió virágporának mennyisége jellemzően az alacsony tartományban marad, bár esetenként közepes is lehet. A nyári gyomok közül az útifű és a lórom pollenjéből továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. Elkezdődött a csalánfélék pollenszórása is, virágporuk egyelőre szintén csak alacsony mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, bár helyenként elérheti a közepes-magas szintet is.

Címkék: allergia, pollen

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 23. 09:54, szombat | Életmód

Először találtak felhő nélküli jupiterszerű bolygót csillagászok

Előszőr bukkantak olyan jupiterszerű bolygóra amerikai csillagászok, amelynek megfigyelhető légkörében nincs felhő vagy ködpára.

2021. Január 16. 08:10, szombat | Életmód

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő \"labdácskák\" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.

2021. Január 15. 15:03, péntek | Életmód

Tíz éve a legnagyobb mértékben nőttek a PC-eladások tavaly a világon

Tíz éve a legjelentősebben bővültek a PC-eladások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására - derül ki három vezető ágazati cég adataiból.

2021. Január 14. 13:09, csütörtök | Életmód

A gyermekek internetes zaklatása bármikor és bárhol megtörténhet

A gyermekek zaklatása a technológia fejlődésével már nemcsak az iskolában töltött időszakra korlátozódik, otthonukra és a szabad idejükre is átterjedhet