Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2016. Augusztus 11. 09:59, csütörtök | Helyi
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés

Pollenjelentés

A parlagfű pollenkoncentrációja pénteken már országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes szintet, sőt helyenként akár a magas szintet is.

A meteorológiai előrejelzés alapján várható hidegfront hatására szombaton valószínűleg valamelyest mérséklődik a pollenterhelés, majd vasárnap várhatóan ismét emelkedni fog. A csalánfélék pollenkoncentrációja továbbra is magas. A pázsitfüvek, az útifű és a libatopfélék virágporának mennyisége jellemzően alacsony; az ürömé és a kenderféléké sokfelé közepes, helyenként magas is lehet. Előfordulhat egy-egy szem a lórom pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 18:06, szombat | Bulvár

Húszéves a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

2021. Január 16. 17:02, szombat | Bulvár

A hermelin lett az év emlőse

A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

2021. Január 16. 16:08, szombat | Külföld

Már több mint egymillió adag oltást adtak be Olaszországban

Olaszországban már több mint egymillió adag oltást adtak be a koronavírus ellen az egészségügyi minisztérium pénteki adatai szerint. Közben Lazio tartományban bejelentették, hogy oltási igazolványt vezetnek be.

2021. Január 16. 15:04, szombat | Külföld

Tovább szigorítanak a spanyol tartományok

A járványügyi intézkedések további szigorítását jelentette be több spanyol tartomány pénteken a koronavírus-fertőzések számának folyamatos növekedése miatt.