Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2016. Szeptember 06. 10:21, kedd | Helyi
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés

Pollenjelentés

A hidegfrontot kísérő csapadék csökkenti a parlagfű pollenkoncentrációját, a hét közepétől azonban, ahogy javul az idő, várhatóan ismét erősödik a pollenterhelés.

A csalánfélék virágpora jellemzően közepes mennyiségben van jelen. A pázsitfüvek, a kenderfélék, az üröm, a libatopfélék és az útifű pollenkoncentrációja általában alacsony, de esetenként közepes is lehet. Továbbra is előfordulhat egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből. A kültéri allergén gombák spóraszáma átmenetileg mérséklődik, de a hét közepétől sokfelé újra elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 18:06, szombat | Bulvár

Húszéves a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

2021. Január 16. 17:02, szombat | Bulvár

A hermelin lett az év emlőse

A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

2021. Január 16. 16:08, szombat | Külföld

Már több mint egymillió adag oltást adtak be Olaszországban

Olaszországban már több mint egymillió adag oltást adtak be a koronavírus ellen az egészségügyi minisztérium pénteki adatai szerint. Közben Lazio tartományban bejelentették, hogy oltási igazolványt vezetnek be.

2021. Január 16. 15:04, szombat | Külföld

Tovább szigorítanak a spanyol tartományok

A járványügyi intézkedések további szigorítását jelentette be több spanyol tartomány pénteken a koronavírus-fertőzések számának folyamatos növekedése miatt.