Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2016. Szeptember 20. 11:49, kedd | Helyi
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés

Pollenjelentés

A parlagfű pollenkoncentrációja a hétvégén várhatóan országszerte mérséklődik, bár még sokfelé elérheti a magas, sőt helyenként a nagyon magas szintet is.

A csalánfélék virágpora többnyire alacsony-közepes mennyiségben van jelen. Közepes szintet érhet el még esetenként a pázsitfüvek, az üröm és a libatopfélék pollenkoncentrációja is. A kenderfélék és az útifű pollenje általában már csak minimális mennyiségben fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 18:06, szombat | Bulvár

Húszéves a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

2021. Január 16. 17:02, szombat | Bulvár

A hermelin lett az év emlőse

A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

2021. Január 16. 16:08, szombat | Külföld

Már több mint egymillió adag oltást adtak be Olaszországban

Olaszországban már több mint egymillió adag oltást adtak be a koronavírus ellen az egészségügyi minisztérium pénteki adatai szerint. Közben Lazio tartományban bejelentették, hogy oltási igazolványt vezetnek be.

2021. Január 16. 15:04, szombat | Külföld

Tovább szigorítanak a spanyol tartományok

A járványügyi intézkedések további szigorítását jelentette be több spanyol tartomány pénteken a koronavírus-fertőzések számának folyamatos növekedése miatt.