Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2016. Augusztus 30. 10:13, kedd | Helyi
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés - tetőzik a parlagfű virágzása!

Pollenjelentés - tetőzik a parlagfű virágzása!

A parlagfű pollenszezon a csúcsidőszakába ért.

Az erősen allergén pollen koncentrációja országszerte elérheti a nagyon magas szintet. Ahol az átvonuló frontot csapadék kíséri, ott rövid időre némileg csökkenhet a pollenterhelés, de az esős időszak elmúltával a pollenkoncentráció újbóli gyors emelkedésére kell számítani. Továbbra is magas szintet érhet el a legtöbb helyen a csalánfélék, valamint esetenként a kenderfélék pollenkoncentrációja is. Az üröm, a libatopfélék, illetve az útifű virágporának mennyisége jellemzően alacsony, de helyenként elérheti a közepes szintet is. A pázsitfűfélék virágpora már csak alacsony koncentrációban van jelen, emellett továbbra is előfordulhat egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is sokfelé elérheti a magas, helyenként a nagyon magas szintet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.