Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2016. Augusztus 30. 10:13, kedd | Helyi
Forrás: OMSZ

Pollenjelentés - tetőzik a parlagfű virágzása!

Pollenjelentés - tetőzik a parlagfű virágzása!

A parlagfű pollenszezon a csúcsidőszakába ért.

Az erősen allergén pollen koncentrációja országszerte elérheti a nagyon magas szintet. Ahol az átvonuló frontot csapadék kíséri, ott rövid időre némileg csökkenhet a pollenterhelés, de az esős időszak elmúltával a pollenkoncentráció újbóli gyors emelkedésére kell számítani. Továbbra is magas szintet érhet el a legtöbb helyen a csalánfélék, valamint esetenként a kenderfélék pollenkoncentrációja is. Az üröm, a libatopfélék, illetve az útifű virágporának mennyisége jellemzően alacsony, de helyenként elérheti a közepes szintet is. A pázsitfűfélék virágpora már csak alacsony koncentrációban van jelen, emellett továbbra is előfordulhat egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is sokfelé elérheti a magas, helyenként a nagyon magas szintet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 18:03, szerda | Belföld

Idén 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság

A magyar gazdaság 4 százalékkal bővülhet az idén a tavalyi, várhatóan 6 százalékos csökkenés után, de sok a bizonytalanság az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése szerint.

2021. Január 20. 17:06, szerda | Külföld

Nyárig a szlovén lakosság 70 százalékát beoltanák

A kedvező járványügyi helyzet miatt enyhíthetnek a korlátozásokon Szlovéniában, például újraindulna a tanítás, Janez Jansa miniszterelnök bejelentése szerint pedig a nyár elejéig a lakosság 70 százalékát is beoltanák.

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat