Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Május 08. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pörög a cukorbiznisz

Pörög a cukorbiznisz

Mázsaszám, némelykor pedig tonnányi mennyiségekben hordják haza Németországból az ott vásárolt olcsó cukrot a magyar vendégmunkások. A kilónként 180 forintért megvásárolt édesítőszer akár ötvenszázalékos haszonnal is eladható id


Üzleti céllal, szinte ipari mennyiségben hozzák haza az olcsó cukrot nyugatról az élelmes magyar emberek. Még akkor is ötvenszázalékos haszonnal adnak túl idehaza az édesítőszeren, ha a magyarországi boltokban tapasztalható áraknál olcsóbban árulják – ismertette a Magyar Nemzettel az ügyeskedők legújabb módszerét névtelenséget kérő informátora.

Németországban vagy Ausztriában mindössze 65-70 eurócentért (vagyis 170-180 forintért) már számos üzletben hozzájuthat egy kilogramm cukorhoz a Magyarországból érkező érdeklődő, aki jellemzően kint dolgozó hazánkfia. A legtöbben kisebb tétellel kezdik: telerakják az autót, amikor hazaindulnak, s a hét végén túl is adnak rajta, kilónként 250-260 forintért. Vannak azonban, akik megrészegülnek az üzleti lehetőségtől, s következő alkalommal már teherautóval küldik haza az árut – írja a szombati Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: