Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 11. 07:30, hétfő | Helyi

Posonyi Takács László Kardirex-díjas lett

Posonyi Takács László Kardirex-díjas lett

Díjátadással kezdődött az Abigél ősbemutatója december 9-én, szombaton.

A Szabó Magda regényéből készült színmű bemutatása előtt Dr. Vasas Norbert, a Kardirex Egészségügyi Központ centrumvezető főorvosa idén is átadta a Kardirex-díjat.

Az idei kitüntetett az előadás Kőnig tanár ura, Posonyi Takács László.

A Kardirex-díjat Dr. Vasas István, a Kardirex Egészségügyi Központ főigazgatója hívta életre még 2014-ben. A kuratórium így kívánja elismerni és támogatni színházunk legkiemelkedőbb művészi teljesítményét nyújtó színészeit. 2014-ben Csankó Zoltán, 2015-ben Járai Máté, 2016-ban Töreky Zsuzsa, 2017-ben Posonyi Takács László vehette át a díjat.

Posonyi takács László húsz éve erősíti már a Győri Nemzeti Színház kiváló csapatát. Szereti és keresi is a kihívásokat. Vállaltan ő lett a teátrum Don Quijotéje, miközben tudja, hogy sziszifuszi harcot folytat. Mégis. Lételeme lett, hogy a humánumról szóljon minden fórumon. Ezt képviseli szerepeiben estéről estére itt a Nagyszínházban, a Kisfaludy teremben vagy éppen a színház falain kívül, a teátrum suli-túráján. A győri oktatási intézmények rendhagyó irodalom óráin lelkesen és meggyőzően beszél a színházi előadásokról, morális kérdésekről, arról, hogy mitől is értékes az ember. Tanít.
Az idei évadban Gorkij Éjjeli menedékhelyében, a Báró szerepében azt mutatta meg, milyen veszélyes, ha ítélkezünk, hiszen fél perc alatt veszíthetünk el mindent, ami fontos volt számunkra, és tűnhetünk el a süllyesztőben. Ezt követte Bagó Bertalan zseniális rendezése, a Makrancos Kata, amiben Hortensióként mindent bevetett, hogy elnyerje Bianca kezét. A mai estén ismét a humánum kerül előtérbe, Kőnig tanár úr szerepében szeretné jobbá tenni azt a kicsiny világot, ami még megmaradt a második világháború pusztításában. Örök emberi értékekért küzd, és segít úgy, hogy nem vár érte köszönetet.

Posonyi Takács László egyenesen a fodrásztárból érkezett és vette át a díjat.

A díjazottnak szívből gratulálunk!

Forrás: gyoriszinhaz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.