Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2011. December 02. 14:06, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Postai csomagokban bukkantak a drogokra

Postai csomagokban bukkantak a drogokra

Az elmúlt napokban kétféle kábítószert is találtak külföldről Magyarországra érkezett postai csomagokban, az egyikben több mint egy kilogrammnyi kokaingyanús anyag volt.

Közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-vel.

A pénzügyőröknek egy, okmányai szerint üvegpoharakat tartalmazó, Costa Ricából érkező küldemény lett gyanús a postaforgalmi szolgálatteljesítési helyen, így a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek. A csomag megbontása után a doboz falából 1005 gramm ismeretlen eredetű fehér por került elő, majd az elvégzett teszt kokaingyanús anyagot jelzett – olvasható a közleményben.

A pénzügyőrök átvizsgáltak egy Kínából érkező postai küldeményt is. A csomag 347 gramm ismeretlen eredetű port tartalmazott, amelynél a vizsgálat PCP, más néven fenciklidin érzéstelenítő drog jelenlétét mutatta ki. E
küldemény egyszerű papírdobozban érkezett, és csupán a port rejtő műanyag zacskót tartalmazta.

A NAV kitért arra, hogy a PCP-t, köznapi nyelven angyalport az 1950-es években szabadalmaztatták intravénás érzéstelenítőként. Annak fogyasztása adalékként is rendkívül veszélyes, ingerlékennyé tesz – írták a közleményben.

A pénzügyőrök a drogokat közvetlen vámfelügyelet alá helyezték és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tettek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 16:04, szerda | Kék hírek

40 kiló drog miatt tartóztattak le egy dobozi férfit

Letartóztattak egy dobozi férfit, akinél közel 40 kilogramm szárított kendert és 80 élő növényt találtak - közölte szerdán a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2021. Január 26. 14:02, kedd | Kék hírek

Három férfi kirabolt egy nőt Budapesten

Három férfi kirabolt egy középkorú nőt múlt hétfőn Budapest VII. kerületében, a Rózsák terén. Az elkövetőket azonosították, kettőt közülük elfogtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

2021. Január 26. 06:29, kedd | Kék hírek

Több ezer telefonhívással zaklatta volt barátját egy fiatal férfi

Féltékenységből és haragból több ezer telefonhívással zaklatta volt barátját és a hozzátartozóit egy 23 éves férfi, akit emiatt pénzbüntetésre és közérdekű munkára ítélt a bíróság

2021. Január 25. 14:09, hétfő | Kék hírek

Csaknem háromszáz határsértő ellen intézkedtek

288 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.