Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. December 08. 13:03, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Postán rendelt lőszert foglaltak le az uniós bűnügyi hatóságok

Postán rendelt lőszert foglaltak le az uniós bűnügyi hatóságok

Több, mint 42 ezer csomagot vizsgáltak át, és több száz, postai úton vagy futárszolgálaton keresztül rendelt lőszert foglaltak le az uniós tagállamok bűnüldöző hatóságai egy ötnapos összehangolt európai művelet során

- közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) hétfőn.

A műveletben az összes tagállami rendőri hatóság részt vett. A tagországok rendőri és vámfelügyelő szervei fokozottan ellenőrizték a gyanús postai küldeményeket. Az operációs fázist hírszerzési szakasz előzte meg, amelynek folyamán az Europol és az EU adó-és vám továbbá a migrációs ügyekkel foglalkozó főigazgatósága kockázati mutatókat dolgozott ki, különösen az internet titkosított, az úgynevezett darkweb felületein keresztül történő vásárlásokkal kapcsolatban. Az akció végrehajtásában mintegy 400 hatósági személy közreműködött, hat lőfegyvert, 13 lőfegyver-alkatrészt, közel 300 kézifegyvert és mintegy 600 darab lőszert sikerült lefoglalniuk.

A művelet, az EU által júniusban bemutatott biztonsági stratégia része volt. A stratégia intézkedéseket határoz meg az uniót érő terrorista és biztonsági fenyegetések hatékony kezeléséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.