Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Március 30. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pozitív és negatív hatásai is vannak a közösségi oldalaknak

Pozitív és negatív hatásai is vannak a közösségi oldalaknak

Mára a közösségi oldalak a modern élet elkerülhetetlen velejárói lettek, különösen a fiatalok és a gyerekek számára. Számos szakember foglalkozott már azzal, hogy az új média milyen hatással van a mentális fejlődésre - a legújabb je

Ezeken az oldalakon a fiatalok több mint fele naponta legalább egyszer megfordul, sőt egynegyedük naponta akár tízszer vagy többször is bejelentkezik. Éppen ezért az American Academy of Pediatrics fontosnak tartotta, hogy alaposan megvizsgálják, milyen hatással vannak a közösségi portálok a gyerekek és a tinik fejlődésére - írja a Pediatrics.

A közösségi oldalak nagy része jó hatással van a gyerekekre, akik manapság itt szocializálódnak és építik ki kapcsolataikat. Számukra kinyíltak a szociális terek és az idő is, és már nincsenek olyan korlátok közé szorítva, mint a szüleik. Ez azonban rengeteg veszélyt is rejt magában - mondta dr. Gwenn O'Keefe.

A legnagyobb gond, hogy a szülők nem figyelnek oda arra, hogy mit csinál a gyerek az interneten, holott az online létnek is megvannak a maga szabályai, amiket meg kellene tanítani a fiatalabbaknak. A kapcsolatépítésen túl ugyanis könnyen negatív hatások is érhetik őket, amelyektől csakis gondos odafigyeléssel óvhatjuk meg a kisebbeket - mondják a szakemberek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt