Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűlésén Washingtonban tárgyalt több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével, az Egyesült Államok-Magyarország Üzleti Tanács tagjaival és számos befektetői csoport képviselőjével.

A tárcavezető a közlemény szerint hangsúlyozta: Magyarország megítélése pozitív fordulatot vett, a partnerek mindegyike elismeri az elmúlt évek gazdasági teljesítményét.

A washingtoni tárgyalásokat összegezve Varga Mihály azt mondta: a magyar gazdaság átalakításának sikerét nemzetközi viszonylatban sem vitatják. "A kiegyensúlyozott, tartós növekedés, a vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet, a stabil pénzügyi helyzet egyre több befektetőt vonzhat Magyarországra" - idézte a minisztert az NGM.

Közleményük szerint a nemzetgazdasági miniszter tárgyalásai közül kiemelte a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével folytatott megbeszélést, amelynek keretében Cyril Mullerrel áttekintették a magyar kormány és a Világbank között folyamatban lévő aktuális ügyeket, de kitértek a nemzetközi migrációs helyzetre is.

Varga Mihály találkozott az Ázsiai Infrastruktúra-beruházási Bank (AIIB) elnökhelyettesével, Sir Danny Alexanderrel is, akivel megvitatták az AIIB tervezett bővítésének helyzetét, Magyarország csatlakozásának lehetőségeit. Poul Thomsen IMF-igazgató meghívására Varga Mihály részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló eszmecseréjén is.

Varga Mihály több nemzetközi hitelminősítő intézet és pénzügyi intézmény képviselőjével is találkozott, akikkel a magyar nemzetgazdaság szempontjából meghatározó kérdéseket és Magyarország növekedési kilátásait vitatták meg. Mindemellett a miniszter részt vett a Bank of America befektetői konferenciáján, ahol a befektetőket a magyar gazdaság helyzetéről tájékoztatja - olvasható az NGM közleményében.

Címkék: gazdaság, partner

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.