Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 28. 10:52, kedd | PR
Forrás: (x)

Praktikus tanácsok kanapé vásárláshoz

Praktikus tanácsok kanapé vásárláshoz

Kanapé - a nappali pótolhatatlan királynője. Ez az igényes uralkodó szereti felhívni magára a figyelmet, és megköveteli, hogy az őt körülvevő környezet minden tagja tökéletesen illeszkedjen hozzá.

Típusának és stílusának kiválasztása nehéz lehet, ezért érdemes tehát alaposan átgondolni a választás során, mert uralma minden bizonnyal több évig fog tartani.

A nappali egy rekreációs tér, amely minden háztartásban közös, de egyben reprezentatív hely is, ahol vendégeket fogadunk, ezért fontos szépsége és funkcionalitása is. Sok múlik a nappali legpompásabb elemein, és egyúttal a legszükségesebben: ezek a társalgó ülőbútorok.

Az ülőgarnitúrák gyakran a nappali fókuszpontjai, körülöttük zajlik a családi élet. Ahhoz, hogy jól teljesítsék a rájuk szabott feladatukat, mindenekelőtt kényelmesnek kell lenniük. A kanapék és fotelek vásárlásakor elsősorban négy alapelemre kell figyelni: a háttámlák magasságára, az ülések mélységére, a kárpitozásra és a töltelék anyagokra.

Egy ülőgarnitúrának megfelelő ülőfelület mélységgel és szélességgel kell rendelkeznie, mert az ilyen bútorok biztosítják a legnagyobb kényelmet. Szűk ülésben ülve még egy rendkívül érdekes filmet sem fogunk tudni kényelmesen megnézni. Más a helyzet, ha egy tágas, kényelmes karfás fotel áll rendelkezésünkre, melybe szinte belebújhatunk, kényelmesen támasztva a hátat és a fejet a függőlegesről döntött háttámlára. És természetesen egy ülőke is elengedhetetlen a teljes kikapcsolódáshoz.

Ha tévét néz - és manapság a nappali gyakran egyben tévészoba is - a magas háttámlák vagy az állítható fejtámlák felbecsülhetetlen értékűek lehetnek. Kedve szerint beállíthatja a magasságukat, ami lehetővé teszi, hogy különböző magasságú emberek is használják.

Fejtámlás Cegléd sarokgarnitúra. Foto: xxxlkanape.hu

Ha azt szeretnénk, hogy a nappali elsősorban a ház kirakataként szolgáljon, akkor a bútortervezésre kell hangsúlyt fektetni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fotelek, kanapék kényelmetlenek lennének, de tudnia kell, hogy gyönyörű formáért a dizájnerek feláldoznak olyan elemeket, amelyek javítják az ülés komfortját - főleg a háttámlákat.

A kortárs trendek a széles kanapékat részesítik előnyben, nagyon alacsony háttámlával és sokszor aránytalanul mély és ugyancsak alacsony ülésekkel. Ez a trendi bútor a hagyományos szófák ellentéte, magas háttámlájával és kevésbé mély üléseivel.

Nem mindenkinek lesznek kényelmesek ezek a modern változatok, főleg, hogy amikor rajtuk - vagy inkább bennük - ülünk, gyakran belesüppedünk egy rendkívül puha ülésbe, ami gyakorlatilag megnehezíti a felállást. Az alacsonyabbak kénytelenek fekvő pozíciót felvenni egy ilyen szófán, míg a magasabbak térdük vállmagasságban van, és semmi haszna nem lesz a túl alacsony ülőfelületnek és háttámlának. A helyzet az, hogy egy ilyen fordított arányú ülőbútor első ránézésre divatosnak és menőnek tűnik.

Békéscsaba ágyazható sarokgarnitúra. Foto: kanapebolt.hu

Az ülőgarnitúra méretét általában a háztartás tagjainak száma határozza meg, és annak a helyiségnek a területe, amelyben el kívánjuk helyezni. Ezért lettek igazán népszerűek az utóbbi években a moduláris bútorok, amelyek az Ön igényeihez igazíthatók. Különféle elemeket szabadon kombinálhatunk, hogy nappalinkba megtaláljuk a tökéletes kanapét.

Kiválaszthat egy sarokgarnitúrát kész konfigurációban, vagy egy virtuális tervező segítségével megterveznek Önnek egy ülőbútort egy adott helyiséghez, így még vásárlás előtt ellenőrizheti, hogyan fog kinézni egy adott modell egy adott helyiségben. Az egyik leginnovatívabb technológia segítségével a kiterjesztett valóságban, saját otthona valós környezetében láthatja az ülőgarnitúrák megjelenését a kanape-shop.hu 3 dimenziós kanapétervező szolgáltatásával.

Deda moduláris ülőgarnitúra. Foto: kanape-shop.hu

A modern, divatos nappalibútorok előnye gyakran a modularitás. Különféle kombinációkat tesz lehetővé, amelyeket akár magunk is elkészíthetünk. Elég egy egyszerű elemet leválasztani az egészről, aminek funkciója ülésből puffá vagy alacsony asztalkává változik. Számos moduláris bútor jelentősen átalakítható. Ahány ilyen bútor, annyi kombináció és ötlet létezik.

A kanapé ne csak kényelmes legyen, de funkcionális is!

Sokszor érdemes kinyitható kanapét választani, mely összecsukva alapfunkcióját látja el, azonban kinyitás után további alvóhelyet is biztosít. Egyes modellek ágyneműtartóval is rendelkezhetnek takarók és párnák praktikus elhelyezésére.

Családunk életstílusának átgondolása is fontos feladat, hiszen ha egy lakásban élünk, fontos lehet egy mindennapos használatra alkalmas kanapéágy, melynek teljesen más ergonómiai és kényelmi tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint egy alkalmi alvásra alkalmas fekhelynek. Ennek az ágymechanikának nagyon strapabírónak kell lennie, melyet könnyedén ki kell tudnunk nyitni, és mivel mindennapos alvóhelyünk lesz, ezért a fekvőfelületnek "törésmentesnek" és kényelmesnek kell lennie. Ezt legjobban egy matracos kanapé tudja garantálni, az olyan ágymechanika, mint a kedvelt Nova System rendszerű kanapéágy.

Amennyiben csak néha alszik nálunk egy kedves ismerősunk, akkor egy alkalmi használatos vendégágy is elégséges megoldás. Itt általában az ülőfelület alá van rejtve a kihúzható fekhely, melyet általában magunk felé kell húznunk, és felemelnünk: így fog kialakulni alkalmi alvóhelyünk. Ezt a plusz felületet természetesen nem csak alvásra használhatjuk: ugyanúgy alkalmas lesz napközbeni pihenésre, tévézésre - akár szemből, akár oldalról nézzük azt -, a gyerekek párnákból kuckát építhetnek rajta, vagy éppen kisbabánkat pelenkázhatjuk rajta.

A gyártók zseniális kiegészítő funkciókat is kínálnak – például az oldaltámlákba vagy hátfalba szerelhető praktikus polcokat könyvek és egyéb apró tárgyak tárolására, mely fantasztikus megoldás, ha a nappali két részét sarokgarnitúrával szeretnénk elválasztani, tárolórekeszek a távirányítók és újságok számára a karfákban, sőt hangszórók, USB bemenetek vagy lámpák!

A kényelem felső fokát pedig a motorikusan állítható relax funkciós kanapék jelentik: ilyenkor a felhasználó maga álltja be a vezérlőgomb segítségével a lábtámasz és háttámla döntésének egyedi fokát. A legmodernebb elektromos relax kanapéknak pedig a fejtámlája is motorikusan vezérelhető.

A kortárs társalgóbútorok kényelmétől és funkcióinak számától függetlenül megvan az az előnye, hogy többféle kárpitozással rendelkezhetnek – általában a gyártók több tucat mintából álló mintából kínálják a választékot.

A szövetek, bőrök és ökobőrök nemcsak színükben és mintájukban, hanem minőségükben és tulajdonságaikban is különböznek egymástól. A legolcsóbb bútorok szabványos szövetekkel lesznek kárpitozva. A bőr sokkal drágább, de az ára megegyezik a különleges szövetekkel, amelyeket minták vagy tulajdonságok különböztetnek meg az alapszövetektől

Jelenleg a legnépszerűbbek a mikroszálas szövetek, mely a modern szövetek egy fajtája, amelyet a mechanikai sérülésekkel és nyúlással szembeni rendkívül magas ellenállás jellemez. Az AquaClean szövetek szövetszálait speciális anyaggal vonják be, ami megkönnyíti a legtöbb szennyeződés könnyű eltávolítását. A vízlepergető huzatanyagoknál pedig a szövet felülete hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően pedig már elérhetőek a házi kiskedvencek figyelembevételével kifejlesztett huzatanyagok is.

A modern és egyre praktikusabb szövetek ellenére a természetes bőr évek óta változatlanul divatos, melyet még ma is a luxus jelének tekintünk. A klasszikus eleganciát garantáló bőrhuzat "lélegzik", kellemes tapintású, tartós és könnyen tisztítható. Ugyanakkor reagál a páratartalom változására is, ezért olyan fontos a megfelelő szerekkel való bőrápolás.

A bútorok minőségét nem csak a kiváló minőségű szövet vagy bőr, hanem a kárpitos módszer is hangsúlyozza. Régóta divatosak a különféle egy-, és kétsoros varrások, melyeket gyakran markáns behúzásokkal vagy kristályokkal díszítenek, amelyek eleganciát kölcsönöznek a bútornak.

Aurelio két-, és háromszemélyes kanapé. Foto: kanape-shop.hu

Egy prémium kanapé ülőfelülete rendkívül rugalmas és nagy sűrűségű habbal rendelkezik, amely rendkívüli kényelmet, puhaságot, többirányú rugalmasságot és a vele töltött bútorelemek tökéletes illeszkedését biztosítja a felhasználó részére.

A megfelelő szín és árnyalat eldöntése egy messzi üzletben természetesen nem könnyű feladat, de a piacon természetesen már rendelkezésre állnak olyan szolgáltatások, melyek lehetővé teszik, hogy Ön kényelmesen, előre egyeztetett időpontban választhatja ki nappalijába leginkább passzoló huzatanyagot is.

Ha még mindig nem tudja eldönteni, hogy milyen kanapét rendelne, és melyik kárpitanyagot választaná, látogasson el a kanape-shop.hu weboldalára, ahol sok inspirációt, hatalmas kanapé és huzatválasztékot és hasznos tanácsokat találhat.

Címkék: bútor, kanapé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt