Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Október 28. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Prima Primissima: 7 ezer eurót vehettek át a tehetséges fiatalok

Prima Primissima: 7 ezer eurót vehettek át a tehetséges fiatalok

Az oktatás, illetve a köznevelés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat díjazott a Prima Primissima Alapítvány és az egyik legnagyobb hazai mobilszolgáltató szerdán. A tehetséges fiatalok fejenként 7 ezer eurót vehettek át. H

– A tanítók, tanárok kulcsszerepet játszanak a gondjaikra bízott gyermekek életében, a nemzeti kultúra megőrzésében és továbbadásában, a gazdaság fejlődésében – mondta el Hoffmann Rózsa. Az államtitkár hangsúlyozta: a szellemi értékek kibontakoztatásához elkerülhetetlen a tehetséges fiatalok felkarolása. A tehetség égi adomány, és a pedagógusokon múlik, hogy mi lesz a sorsa – tette hozzá Hoffmann.

Az immár negyedik alkalommal kiosztott díjakat idén egy általános iskolai matematikatanár, egy fejlesztőpedagógus, egy egyetemi tanársegéd illetve oktató, egy zenetanár, egy gyógytestnevelő tanár, egy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó tanító, két civil szervezet és egy iskola vehette át.

Rekord?

A díjátadó programjának részeként egy Guinness világrekord-kísérleten is részt vehettek a megjelentek. Pataki Ferenc fejszámolóművész közel 90 éves kora ellenére a számológépnél is gyorsabban szorzott, hatványozott 3-5 jegyű számokkal. A legrövidebb idő alatt elvégzett kalkuláció adatait a szervezők elküldik a Guinness-bizottságnak, amely hivatalosan is a rekordok közé emelheti a szerdai mutatványt.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára