Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 09. 07:45, hétfő | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Progresszív rock, dzsessz, metál és chillout - mindenkinek megadják, amit szeret

Progresszív rock, dzsessz, metál és chillout - mindenkinek megadják, amit szeret

Január 12-én tartja legújabb albuma bemutatóját a fúziós zenét képviselő Special Providence a fővárosi A38 hajón. A nyolc éve létező csapat Soul Alert című harmadik lemeze anyagát itt játssza először élőben.

Az elmúlt évtizedben a Special Providence nemcsak hazai, hanem nemzetközi körökben is ismert lett, komoly sikereket ért el, fellépett számos rangos európai fesztiválon és klubban, tavaly októberben Dél-Amerikába is eljutott.

Lemezeiket tizenöt országban forgalmazzák - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Zenéjüket szinte lehetetlen a szokványos műfaji keretek közé szorítani, a formáció szabadon elegyíti a progresszív rock, a dzsessz, a metál és a laza chillout elemeit, valódi kuriozitást hozva létre. "Emiatt az egyveleg miatt hívnak minket dzsesszfesztiválokra éppen úgy, mint metál rendezvényekre" - mondta Markó Ádám a csapat dobosa.

Bár a produkció alapvetően instrumentális, az évek alatt megszokottá vált, hogy néha vendégénekesek teszik színesebbé az összhatást, stúdióban és színpadon egyaránt. A Soul Alert című lemezen a Turbo frontembere, Tanka Balázs hangját lehet hallani, a január 12-i koncerten a Subscribe-ból ismert Csongor Bálint, valamint Till Máté egészíti ki a zenekart néhány dal erejéig.

A Soul Alert sokak szerint a zenekar eddigi legdallamosabb albuma, átgondoltabb, érettebb mint a korábbi két lemez, a 2008-as Labyrinth és a 2007-es Space Café. A már említett Markó Ádám mellett Cséry Zoltán (billentyűs hangszerek), Kertész Márton (gitár) és Fehérvári Attila (basszusgitár) alkotja a Special Providence-t, amely idén tavasszal Franciaországban, Belgiumban és Németországban turnézik, ősszel pedig Nagy-Britanniában, valamint Japánban hallhatja őket a közönség.

Az A38-beli koncerten a Special Providence mellett színpadra lép a Haelo is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.