Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Pulzus TV: Mesterházy a politikai egyensúly betartása miatt nem kapott időt

Pulzus TV: Mesterházy a politikai egyensúly betartása miatt nem kapott időt

A soproni Pulzus TV-ben azért nem kapott műsoridőt az MSZP elnöke a vasárnapi időközi választás előtt, mert ezzel felborult volna a kampány idején kényesen betartott egyensúly - mondta a televízió ügyvezetője az MTI-nek pénteken Sopronban, Mesterházy Attila sajtótájékoztatójának helyszínén; a Sopron TV ügyvezetője szintén a kiegyensúlyozottság sérelmének veszélyével indokolta, hogy a kampányfinisben nem készítettek stúdióbeszélgetést a szocialista pártelnökkel.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy nem szólalhatott meg a helyi tévékben a vasárnapi időközi választás előtt.
Boronkay Gusztáv, a Pulzus TV-t működtető társaság ügyvezetője azt közölte: azért ment el a politikus sajtótájékoztatójának helyszínére, amelyen a pártelnök kifogásolta a soproni tévék eljárását, hogy tisztázza a helyzetet.
Azt mondta: három napja kaptak jelzést arról, hogy a szocialista pártelnök nyilatkozna a csatornának. Magyarázata szerint ennyi idő alatt nem tudták megoldani, hogy a többi jelöltállító szervezet hasonló rangú képviselője is megkapja a megszólalás lehetőségét.
Ezzel pedig felborult volna a kampány idején kényesen betartott egyensúly, amelynek eredményeként minden induló ugyanannyi alkalommal, ugyanakkora terjedelemben szólalhatott meg - tette hozzá, jelezve: nyitottak arra, hogy egy most felvett beszélgetést a választás után sugározzanak.
Hajnal Sándor, a Sopron TV ügyvezetője az MTI-nek elmondta: adójuk évek óta politikamentesen működik, az egyéni választókerületi küzdelemmel annyiban foglalkoztak, hogy egy alkalommal tíz-tíz perces megszólalási lehetőséget adtak minden jelöltnek. Az indulók akkor egy-egy személyt vihettek magukkal a stúdióba, aki megválasztásuk mellett érvelt.
Hozzátette: a lehetőséggel akkor a szocialisták is éltek. Ezt követően a csatorna a kampányt a maga részéről lezártnak tekintette; ezt követően érkezett a helyi MSZP megkeresése, hogy a pártelnök nyilatkozna az adónak.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.