Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 17. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Puskás kiállítás Győrben

Puskás kiállítás Győrben

Hommagé a Puskás - Képzőművészek hódolata címmel nyílik kiállítás Győrben. A 2010 áprilisában Budapesten nagy sikerrel bemutatott vándorkiállítás első vidéki tárlatát városunkban, a Városi Művészeti Múzeumban rendezik meg. Múz

A kiállított művek között megtaláljuk Kulinyi István, Gyémánt László, Várady Róbert, Tónió, Kaján, SI-LA-GI, Joseph K'adar, Lajta Gábor, ef. Zámbó István, Rácmolnár Sándor, Prutkay Péter, feLugossy László, Szirtes János, Regős István, Wahorn András, Orosz István, Pap György Zoltán, Kristóf Lajos, Zoltán Sándor, Vetlényi Zsolt, Dr. Máriás, BADA DADA, Kiss Ilona, Szilágyi Kornél, Vándor Csaba, Kertész Zsuzsa, Konkoly Gyula alkotásait. A színes festmények, rajzok, grafikák, szobrok és installációk mellett Hemző Károly és Kristóf Lajos fotói is felidézik Puskás életének legfontosabb pillanatait. A tárlaton a legendás angol - magyar 6:3 mérkőzést is vetítik.

Pintérné Gergics Ágnes, igazgatóhelyettes kifejtette, megjelent a Városi Művészeti Múzeum új program füzete, amely a szeptembertől decemberig tartó rendezvényeket, köztük például a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat eseményeit tartalmazza. Megjelent az "Amikor a Vaskakas újra megszólal..." című kiadvány is, amely egy korábbi, már több éve sikeresen használt, de korábban csak fekete-fehér, házilag fénymásolt múzeumi sétálófüzet tartalmi és formai megújulásával készült.

Iskolai osztályok, Győr városát megismerni kívánó kollégiumi csoportok, gyermekes családok egyaránt szívesen használják a füzetet, lelkesen oldják meg a feladatokat. Nagy erénye a kiadványnak, hogy tulajdonosát a múzeumi gyűjteményeken túl a barokk belváros több más nevezetességével is megismerteti.

Több iskola is igényelte a füzetet saját projektnapjukhoz, amikor a különböző osztályok egymással vetélkedve időre oldották meg a feladatokat, s az első helyezettek múzeumi ajándékcsomagot kaptak jutalmul. A megújult kiadvány az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorban is szerepet kap, egy családi nap keretében az érdeklődő gyerekek és családok a füzet útmutatásával járják körbe a múzeumi épületeket, ahol kreatív feladatok várják őket.

A kiadványt készítő szakmai csoport elképzelése egy olyan vidám, szórakoztatva ismeretközlő múzeumpedagógiai füzet megalkotása volt, ami teljességében mutatja be a sokszínű (az ókori tárgyak bemutatásától a kortárs művészetig terjedő gyűjteményeket őrző) győri Városi Művészeti Múzeumot.

További információk: www.artmuz.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.