Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2015. Február 17. 11:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Putyin Budapesten - LMP: fel kell mondani a paksi szerződést

Putyin Budapesten - LMP: fel kell mondani a paksi szerződést

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke kedden, a látogatás napján tartott budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: két bajba jutott, de nem egyenrangú vezető találkozik a magyar fővárosban. Szerinte Orbán Viktor munkája nyomán Magyarország nemzetközi megítélése mélypontra zuhant, míg Vlagyimir Putyinnak azt kell demonstrálni: van még olyan uniós vezető, aki szóba áll vele.

A magyar miniszterelnök mozgástere beszűkült, még azt sem tudta elérni, hogy az orosz elnök csak később, ne a jelenlegi nemzetközi helyzetben látogasson Magyarországra. Ezért demonstrálni kell, hogy "nem vagyunk gyarmat" - jelentette ki Szél Bernadett, hozzátéve: az orosz energiafüggés pénzügyi függést, gyarmati sorsot is jelent.

A politikus, aki az energiafüggés legfájóbb pontjának nevezte a paksi bővítést, jelképesen egy táblán magával hozta a paktum felmondásáról szóló szerződést, hangsúlyozva: az ország kétharmada a kormány által tervezett formában nem támogatja azt.

Az LMP társelnöke szimbolikusnak nevezte, hogy Vlagyimir Putyin egy olyan emlékművet koszorúz meg Budapesten, amely az 1956-os forradalomról és szabadságharcról ellenforradalomként emlékezik meg.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 18:07, kedd | Belföld

A használtautó-import közelíti a járvány kitörése előtti szintet

Júliusban több mint 12 ezer használt import személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami az előző hónaphoz képest 13 százalékos, az áprilisi mélyponthoz viszonyítva pedig 61 százalékos növekedés;

2020. Augusztus 04. 16:04, kedd | Belföld

Letartóztattak egy nevelt gyermeke bántalmazásával gyanúsított apát

Hónapokon keresztül, rendszeresen bántalmazta nevelt gyermekét egy férfi a gyanú szerint, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2020. Augusztus 04. 14:00, kedd | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya, amelyet a Tesco áruházak vásárlói adománykuponokkal segíthetnek. Az akció célja, hogy kétezer iskolatáskát töltsenek meg a szükséges felszerelésekkel

2020. Augusztus 04. 11:01, kedd | Belföld

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték - közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.