Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 17. 11:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Putyin Budapesten - LMP: fel kell mondani a paksi szerződést

Putyin Budapesten - LMP: fel kell mondani a paksi szerződést

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke kedden, a látogatás napján tartott budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: két bajba jutott, de nem egyenrangú vezető találkozik a magyar fővárosban. Szerinte Orbán Viktor munkája nyomán Magyarország nemzetközi megítélése mélypontra zuhant, míg Vlagyimir Putyinnak azt kell demonstrálni: van még olyan uniós vezető, aki szóba áll vele.

A magyar miniszterelnök mozgástere beszűkült, még azt sem tudta elérni, hogy az orosz elnök csak később, ne a jelenlegi nemzetközi helyzetben látogasson Magyarországra. Ezért demonstrálni kell, hogy "nem vagyunk gyarmat" - jelentette ki Szél Bernadett, hozzátéve: az orosz energiafüggés pénzügyi függést, gyarmati sorsot is jelent.

A politikus, aki az energiafüggés legfájóbb pontjának nevezte a paksi bővítést, jelképesen egy táblán magával hozta a paktum felmondásáról szóló szerződést, hangsúlyozva: az ország kétharmada a kormány által tervezett formában nem támogatja azt.

Az LMP társelnöke szimbolikusnak nevezte, hogy Vlagyimir Putyin egy olyan emlékművet koszorúz meg Budapesten, amely az 1956-os forradalomról és szabadságharcról ellenforradalomként emlékezik meg.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.