Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2015. Február 17. 11:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Putyin Budapesten - LMP: fel kell mondani a paksi szerződést

Putyin Budapesten - LMP: fel kell mondani a paksi szerződést

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke kedden, a látogatás napján tartott budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: két bajba jutott, de nem egyenrangú vezető találkozik a magyar fővárosban. Szerinte Orbán Viktor munkája nyomán Magyarország nemzetközi megítélése mélypontra zuhant, míg Vlagyimir Putyinnak azt kell demonstrálni: van még olyan uniós vezető, aki szóba áll vele.

A magyar miniszterelnök mozgástere beszűkült, még azt sem tudta elérni, hogy az orosz elnök csak később, ne a jelenlegi nemzetközi helyzetben látogasson Magyarországra. Ezért demonstrálni kell, hogy "nem vagyunk gyarmat" - jelentette ki Szél Bernadett, hozzátéve: az orosz energiafüggés pénzügyi függést, gyarmati sorsot is jelent.

A politikus, aki az energiafüggés legfájóbb pontjának nevezte a paksi bővítést, jelképesen egy táblán magával hozta a paktum felmondásáról szóló szerződést, hangsúlyozva: az ország kétharmada a kormány által tervezett formában nem támogatja azt.

Az LMP társelnöke szimbolikusnak nevezte, hogy Vlagyimir Putyin egy olyan emlékművet koszorúz meg Budapesten, amely az 1956-os forradalomról és szabadságharcról ellenforradalomként emlékezik meg.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 05:29, vasárnap | Belföld

Palvin Barbara lesz az MTV EMA 2020 Show egyik magyarországi műsorvezetője

Palvin Barbara világhírű szupermodell lesz az MTV European Music Awards (MTV EMA) 2020 Show egyik magyarországi műsorvezetője - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

2020. Október 24. 18:08, szombat | Belföld

Az őszi szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

Az őszi szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű családban élő gyerekek az őszi szünetben, az október 26. és 30. közötti munkanapokon

2020. Október 24. 16:06, szombat | Belföld

Félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte

Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1-en.

2020. Október 24. 14:02, szombat | Belföld

20 ezer hektárral nőtt az ország fával borított területe

A kormányzat célja a klímaváltozás elleni fellépés, amiben jelentős része van az Agrárminisztérium által kezdeményezett országfásítási programnak