Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 26. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

QPR: még mindig nem ért véget a 15 évnyi várakozás

QPR: még mindig nem ért véget a 15 évnyi várakozás

A listavezető QPR hétfő délután csupán 1–1-es döntetlent játszott a Hull Cityvel az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályának 44. fordulójában, így matematikai szempontból még mindig nem dőlt el a feljutása. A további várakozás

A QPR jó formában várta a hétfőt, hiszen a legutóbbi 11 mérkőzéséből hetet megnyert, a legutóbbi tíz hazai meccsén pedig rendre pontot szerzett. Ennek megfelelően az univerzális Adel Tarabt passzából Wayne Routledge már a 9. percben belőtte a vezető gólt, „csupán" annyi lett volna a feladat, hogy a Championship messze legjobb védelme tegye a dolgát.

Nos, egy gikszer becsúszott: a 81. percben a csereként beálló David Amoo közeli lövéssel a feljutásra még szintén kacsingató Hull City egyenlített, ami azt jelentette, hogy a több gólt nem szerző – és Buzsáky Ákost végig a kispadon jegelő – QPR csak a vetélytársak jóvoltából juthat fel már hétfő délután.

Majdnem az utolsó pillanatig jól állt a londoniak szénája. A Gyepes Gábort nem nevező Cardiff City ugyan vezetett – és végül nyert is – a Preston vendégeként, ez még belefért volna, hiszen két hely jelent automatikus feljutást a Championshipben.

Csakhogy a Norwich City–Derby County csata 96. percében Simeon Jackson, a „kanárik" támadója belőtte harmadik gólját is, amivel plusz két ponthoz – és a bajnoki cím megnyerésének esélyéhez – juttatta csapatát. Elvben tehát a Cardiff és a Norwich is megelőzheti még Buzsákyékat, így tehát nem ért véget a londoniak 15 éve tartó sóvárgása a Premier League iránt.

Fölényes győzelmével a Swansea biztossá tette, hogy ott lesz a feljutásért vívandó rájátszásban – halvány esélye még a második helyre is van. A Swansea-ban Priskin Tamás sérülés miatt nem játszott, a vesztes Ipswichben Fülöp Márton kispadozott. A rájátszás még szabad két helyéért hét (!) csapat verseng az 5. pozícióban álló Readingtől a 11. helyezett Leicester Cityig.

Odalent a Preston sorsa megpecsételődött, a Scunthorpe-nak és a Sheffield Unitednek maradt matematikai esélye a Crystal Palace, Doncaster kettős utolérésére.

S végül egy hír a „semleges" zónából: a csereként beálló volt győri támadó, Tarmo Kink a 90. percben győztes gólt lőtt a Middlesbrough-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!