Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 29. 22:39, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Quaestor - Előzetes letartóztatásba helyezték Tarsoly Csabát

Quaestor - Előzetes letartóztatásba helyezték Tarsoly Csabát

Előzetes letartóztatásba helyezte Tarsoly Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság - erősítette meg Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője vasárnap este az MTI-nek.

Bagoly Bettina elmondta: a bíróság az ügyészségi indítványnak megfelelően rendelte el az előzetes letartóztatást.A Fővárosi Törvényszék a honlapján vasárnap este közleményt tett közzé, amelyben az szerepel: a bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba T. Csaba István I. rendű, T-né R. Erika másodrendű és M. Zsolt harmadrendű gyanúsítottakat.

A büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya jár el különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Közölték azt is: a bíróság a szökés, elrejtőzés valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Szerintük a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények rendkívül körültekintően megszervezett, folyamatos, magas fokú szervezettséget igénylő elkövetési módja, a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya és jellege megalapozza mindezt.

A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyét azzal indokolta: megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával és a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítanák azt

Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje azt közölte az MTI-vel: nem ért egyet a döntés indokaival, miszerint fennállna a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.Kijelentette: ügyfele az elmúlt három hétben a hatóságok rendelkezésére állt, és Budapestet mindössze egy alkalommal hagyta el, amikor a győri futballcsapatot látogatta meg.

Ezalatt mind a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, mind a rendőrség rengeteg dokumentumot, bizonyítékot foglalt le, és három alkalommal hallgatta ki Tarsoly Csabát - fűzte hozzá.

Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát csütörtök éjjel vették őrizetbe, majd gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt - közölte ügyvédje, Papp Gábor pénteken az MTI-vel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által csütörtökön késő délután három embert állított elő az ügyben. Az ügyészség mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta. Bagoly Bettina szombaton az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a védelem további bizonyítékok ismertetését kérte, ezért a bíró a törvényes határidőn belüli időpontra, vasárnapra halasztotta az döntést.A bíróság vasárnapi ülése reggeltől késő délutánig tartott.

Címkék: Quaestor, Tarsoly Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.