Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Március 12. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Quaestor – Győri önkormányzat: nem érkezett hivatalos MSZP-s megkeresés

Quaestor – Győri önkormányzat: nem érkezett hivatalos MSZP-s megkeresés

Nem érkezett hivatalos megkeresés sem Tóbiás Józseftől, sem az MSZP városi szervezetétől az önkormányzathoz a Quaestor-üggyel kapcsolatban.

A közleményben úgy fogalmaznak, Tóbiás József, az MSZP elnöke szerdai viselkedésével tanúbizonyságot tett arról, hogy nem az emberek érdekeit képviseli, hanem „kizárólag a hangulatkeltés által vezérelt politizálást tűzte zászlajára”. Viselkedésük arra utal, hogy annak tapsolnának, ha az önkormányzat érintett lenne a Quaestor-ügyben és sérülne a város stabil gazdálkodása, ez azonban nem így van – írták.

Győrnek nincsen a Quaestor cégcsoporthoz köthető kötvénye és részvénye, az önkormányzat a költségvetési rendeletének megfelelően kizárólag állampapírba fekteti átmenetileg szabad pénzeszközét, amelyet nem a számlavezető pénzintézete által vezetett számlán köt le.

A megyeszékhely a nevére szóló magyar államkötvényt a Quaestor Értékpapírkezelő Zrt.-n keresztül vásárolta meg, de - mint azt a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. szerdán hivatalosan visszaigazolta - ezek az államkötvények rendelkezésre állnak, így Győr gazdálkodását „semmilyen szinten nem érintik hátrányosan a Quaestor-csoporthoz köthető események” - hangsúlyozták.

Az önkormányzatnak nincs köze a Győri ETO FC labdarúgócsapathoz, azonban mivel több száz sportoló gyermeket és családot érinthet az egyesület sorsa, figyelemmel kísérik az esetlegesen felmerülő problémákat - áll a közleményben. Kitérnek arra is, hogy Borkai Zsolt polgármestert szerdán Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport elnök-vezérigazgatója, a Győri ETO FC tulajdonosa írásban arról tájékoztatta, hogy a kialakult helyzet miatt lemond díszpolgári címéről, amelyet 2013-ban kapott.

Tóbiás József szerdán Győrben azt mondta: négy kérdést fogalmaztak meg az MSZP győri szervezetének tagjai a Quaestor-csoport és az önkormányzat kapcsolatát illetően. Az MSZP elnöke a sajtótájékoztatón bejelentette: mivel kérdéseikre nem kaptak választ, nincs más lehetőség, mint közérdekű adatigényléssel fordulni az önkormányzathoz, hogy tegyen nyilvánossá minden olyan szerződést, amelyet a Quaestor-csoporttal kötött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.