Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. Október 18. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: PÁGISZ ÁMK

Quimby konceret a PÁGISZ-ban

Quimby konceret a PÁGISZ-ban

A Quimby zenéjére Tom Waits éppúgy hatással volt, mint Kurt Weil vagy a harmincas évek magyar sanzonjai. Mindezt megfelelő mennyiségű rock and rollal, némi hiphoppal és csipetnyi elektronikával keverve áll elő a Quimby-védjeggyé vált öss

A Quimby története 1991-ben kezdődött Dunaújvárosban, és két évvel később létrejött a - majdnem - végleges felállás. Előbb angol, majd magyar nyelvű albumaik egyre nagyobb népszerűséget hoztak számukra, de a Quimby - több leállás és újraindulás után is - a mai napig megmaradt annak, aminek indult: Magyarország egyik legerősebb koncert- és klubzenekarának.
A zenekar az 1996-os Majom-tangó című lemezével talál igazán magára, amikor megőrizve előző felvételeiken található zenei világot három angol szám kivételével magyar nyelven is megfogalmazták mondanivalójukat. A Majom-tangó megjelenése után egy évvel már újabb lemezzel jelentkezik az együttes, amely a Diligramm címet viseli. A számok szövege letisztultabb, a zenei világuk pedig színesebb az előző albumhoz képest, így nem is meglepő, hogy 1998-ban a magyar zenei szakma az év albumának választja.
Ékszerelmére című lemezük megjelenését, már nagy várakozás előzi meg. A hozzá fűzött reményeket pedig sikerül a fiúknak bőven fölül teljesíteni, hiszen minden, amit eddig mutattak magukból, még jobban kikristályosodik a rajongók és a szakma előtt egyaránt.
2005-től a zenekar színházi produkciókban is részt vesz, valamint megjelenik a zenekar új korszakát fémjelző nagy sikerű "Kilégzés" c. stúdiólemez, aztán egy évvel később nagyszabású ünnepség- és kiadványsorozattal (pl. a Family Tugedör című DVD-vel) ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját.
A tavay megjelent Ajjajjaj maxi+ CD-ről a címadó dal az országos rádiók egyik legkedveltebb slágere lett, valamint elnyerte az év dala díjat is a Fonogramon, a "Most múlik pontosan pedig" c. slágerüket pedig már alig van, aki ne ismerné az országban, akár a Csík zenekar-féle népzenei feldolgozásban, akár eredetiben. Ezzel az együttes gyakorlatilag túllépett a "legnépszerűbb hazai alternatív zenekar" státuszán is.
A legutóbbi, nagyon ötletes című Lármagyűjtögetőn a három új szám mellett kaptunk még öt régebbi újragondolt Quimby-dalt is, különböző extrákat, és ami a kiadvány fő erőssége, egy teljes értékű DVD-t, különböző Quimby-koncertekről válogatva.

A zenekar jelenleg a tervek szerint még idén megjelenő új stúdiólemezén dolgozik, amelyről a győri koncerten már új dalokat is a hallhat a közönség.

A Págiszban okt. 22-én pénteken este nyolckor kezdődő koncerten a vendég Petruska András lesz. Jegyek elővételben kaphatók a HÍD Ifjúsági Irodában, A BAHIÁ-ban és a McDonald's cd boltban


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák