Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Február 23. 09:23, csütörtök | Helyi

Rába 2016: jövőt építő beruházások indultak szilárd pénzügyi alapokon

Rába 2016: jövőt építő beruházások indultak szilárd pénzügyi alapokon

A Rába Csoport 42,6 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta a mérföldkőnek számító 2016. évet.

A társaság pénzügyi alapjait erősítő, rendkívül alacsony hitelállomány támogatta a tavalyi évben elindított, stratégiai jelentőségű beruházásokat.

A Rába termékportfoliója optimalizálásával, stratégiai partnerkapcsolatai mélyítésével és működése rugalmasságának növelésével ellensúlyozta a globális piaci környezet változásait. A Futómű üzletág közel 79 százalékos, kiemelkedő bővülést ért el a FÁK országok piacain, és Európában is növelte jelenlétét a cégcsoport másik két üzletágával együtt. A társaság a mérséklődő értékesítés ellenére - megőrizve iparágvezetői helyzetét − 2 milliárd forint üzemi nyereséget könyvelhetett el úgy, hogy mind a halmozott időszakban, mind negyedéves szinten valamennyi üzletág pozitív üzemi eredményt realizált. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA 9,7 százalékos szintje a tárgyidőszakban ismét meghaladta az iparágban szokásos átlagot.
A tavalyi évben a 4 milliárd forintot meghaladó EBIDTA termeléssel párhuzamosan további 2,3 milliárd forinttal csökkent a bázisidőszakban is már rekord alacsony nettó hitelállomány, amely mindössze 1,1 milliárd forintot tett ki a negyedik negyedév végére.
A nyereséges és hatékony működés következtében a társaság saját tőkeállománya 9,2 százalékkal növekedett 2016-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.