Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Szeptember 25. 07:33, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rabszolgasors: embertelen módon bántak a nőkkel

Rabszolgasors: embertelen módon bántak a nőkkel

Őrizetbe vette a rendőrség azt a párt, akik a gyanú szerint legalább három éven keresztül rabszolgaként tartottak fogva egy nőt Nyírbátorban – jelenti a HavariaPress. A többszörösen büntetett férfi és hasonló priuszú élettársa a g

A nyírségi város rendőrségére szerdán tett feljelentést egy 35 éves nő, akit elmondása szerint mintegy három éve rabszolgaként tartott fogva egy helybéli család. A 42 éves férfi és 37 éves élettársa a feljelentő mellett másfél hónapja egy másik középkorú asszonyt is hasonló sorban tartott: nappal dolgoztatták őket, éjszakára pedig mindkettejüket egy 2x2 méteres alapterületű, minden komfort nélküli melléképületbe zárták. Volt, hogy újságot kellett kihordaniuk, máskor alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak – épp csak annyit, hogy ne haljanak éhen –, ezen felül rendszeresen verték, éjjel pedig még a dolgukat végezni sem engedték ki őket.

A párt azzal is gyanúsítják, hogy az utolsó forintig elszedték a két nő segélyeit, irataikat pedig maguknál tartották. A sértettek eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz, de egyikük vallomása szerint valójában állati sorban tartották őket. A másik nő azt mondta a rendőröknek, hogy a szabad ég alatt is jobb sora lett volna, ezen felül mindkettejükről kiderült, hogy annyira meg lettek félemlítve, hogy még a szökéssel sem mertek próbálkozni.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a sértettek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanújával vette őrizetbe a 42 éves férfit és 37 éves élettársát, a férfi ellen okirattal való visszaélés és csalás bűntette miatt is nyomoznak. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is folyik ellenük eljárás, kábítószerrel való visszaélés miatt. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat, a sértetteket pedig átmenetileg egy egészségügyi intézményben helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.