Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 12. 11:53, hétfő | Külföld

Rádiófrekvenciával azonosítják a poggyászokat

Rádiófrekvenciával azonosítják a poggyászokat

Jövőre az Air France a Paris Aéroporttal együttműködve RFID technológia használatával biztosítja a poggyászok nyomon követését a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren.

A francia légitársaság az elsők között alkalmazza a rádiófrekvenciás azonosítást a poggyászok nyomon követésére, ami azt jelenti, hogy 2020-ban körülbelül 8 millió poggyászt fognak ezzel a módszerrel felcímkézni – írja az Airportal.hu.

Az RFID technológiát fokozatosan vezetik be a légitársaság többi repterére, valamint a Charles de Gaulle összes terminálján.

Az RFID, azaz rádiófrekvenciás-azonosítás egy olyan azonosítási rendszer, amely rádióhullámok segítségével olvassa ki az adatokat egy olcsó és könnyű adathordozóból.

Az RFID ugyanazt a célt szolgálja, mint a vonalkód vagy a mágnescsík a hitelkártya hátulján: egyedi azonosítót nyújt a tárgyaknak.

Az RFID-chip egy kis méretű tárgy, amely rögzíthető az azonosítani kívánt objektumba, esetünkben a poggyászcímkébe.

A poggyászok RFID-chipes címkével történő megjelölése lehetővé teszi, hogy automatikusan azonosítsák és nyomon követhessék azokat.

Az Air France ezzel a bejelentéssel a IATA 753-as számú, poggyász-szabványokat előíró határozatának tesz eleget, amely kimondja, hogy a poggyászt négy kulcsfontosságú ponton keresztül (check-in, beszállás, átszállás és érkezés) kell követni.

A határozat célja az, hogy a légitársaságokat arra ösztönözze, hogy még inkább csökkentsék a rosszul kezelt poggyászok számát. A határozatban a IATA a rádiófrekvenciás azonosítás használatát javasolja a poggyász útjának követésére, ezért a következő években valószínűleg mindenhol át fognak térni az RFID-chippel felszerelt poggyászazonosító címkékre.

Forrás: turizmus.com

Fotó: pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.