Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Augusztus 12. 11:53, hétfő | Külföld

Rádiófrekvenciával azonosítják a poggyászokat

Rádiófrekvenciával azonosítják a poggyászokat

Jövőre az Air France a Paris Aéroporttal együttműködve RFID technológia használatával biztosítja a poggyászok nyomon követését a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren.

A francia légitársaság az elsők között alkalmazza a rádiófrekvenciás azonosítást a poggyászok nyomon követésére, ami azt jelenti, hogy 2020-ban körülbelül 8 millió poggyászt fognak ezzel a módszerrel felcímkézni – írja az Airportal.hu.

Az RFID technológiát fokozatosan vezetik be a légitársaság többi repterére, valamint a Charles de Gaulle összes terminálján.

Az RFID, azaz rádiófrekvenciás-azonosítás egy olyan azonosítási rendszer, amely rádióhullámok segítségével olvassa ki az adatokat egy olcsó és könnyű adathordozóból.

Az RFID ugyanazt a célt szolgálja, mint a vonalkód vagy a mágnescsík a hitelkártya hátulján: egyedi azonosítót nyújt a tárgyaknak.

Az RFID-chip egy kis méretű tárgy, amely rögzíthető az azonosítani kívánt objektumba, esetünkben a poggyászcímkébe.

A poggyászok RFID-chipes címkével történő megjelölése lehetővé teszi, hogy automatikusan azonosítsák és nyomon követhessék azokat.

Az Air France ezzel a bejelentéssel a IATA 753-as számú, poggyász-szabványokat előíró határozatának tesz eleget, amely kimondja, hogy a poggyászt négy kulcsfontosságú ponton keresztül (check-in, beszállás, átszállás és érkezés) kell követni.

A határozat célja az, hogy a légitársaságokat arra ösztönözze, hogy még inkább csökkentsék a rosszul kezelt poggyászok számát. A határozatban a IATA a rádiófrekvenciás azonosítás használatát javasolja a poggyász útjának követésére, ezért a következő években valószínűleg mindenhol át fognak térni az RFID-chippel felszerelt poggyászazonosító címkékre.

Forrás: turizmus.com

Fotó: pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 12:02, csütörtök | Külföld

Biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés

A tavalyinál biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés, a balesetek és az áldozatok száma is jelentős csökkenést mutat

2019. December 12. 06:57, csütörtök | Külföld

Egy éven belül harmadszor is választhat Izrael

Az izraeli parlament szerda éjszaka megszavazta saját feloszlatását, majd csütörtök hajnalban jóváhagyta azt az indítványt, amely új parlamenti választás kiírását írja elő jövő év március másodikára.

2019. December 12. 05:00, csütörtök | Külföld

Közel 150 millió eurós támogatást nyújt Afrikának az embercsempészet felszámolására az unió

Az EU közel 150 millió eurós támogatást nyújt Észak-Afrikának az embercsempészet felszámolására, a kiszolgáltatottak védelmére és a helyi közösségek igényeinek kielégítésére - közölte az Európai Bizottság szerdán.

2019. December 11. 17:07, szerda | Külföld

Nem lehet pontosan előre jelezni a vulkánkitöréseket

Nem lehet előre jelezni pontosan azt, hogy mikor következhet be egy vulkánkitörés, így volt ez az új-zélandi Fehér-szigeten jól megfigyelt vulkán esetében is