Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 12. 11:53, hétfő | Külföld

Rádiófrekvenciával azonosítják a poggyászokat

Rádiófrekvenciával azonosítják a poggyászokat

Jövőre az Air France a Paris Aéroporttal együttműködve RFID technológia használatával biztosítja a poggyászok nyomon követését a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren.

A francia légitársaság az elsők között alkalmazza a rádiófrekvenciás azonosítást a poggyászok nyomon követésére, ami azt jelenti, hogy 2020-ban körülbelül 8 millió poggyászt fognak ezzel a módszerrel felcímkézni – írja az Airportal.hu.

Az RFID technológiát fokozatosan vezetik be a légitársaság többi repterére, valamint a Charles de Gaulle összes terminálján.

Az RFID, azaz rádiófrekvenciás-azonosítás egy olyan azonosítási rendszer, amely rádióhullámok segítségével olvassa ki az adatokat egy olcsó és könnyű adathordozóból.

Az RFID ugyanazt a célt szolgálja, mint a vonalkód vagy a mágnescsík a hitelkártya hátulján: egyedi azonosítót nyújt a tárgyaknak.

Az RFID-chip egy kis méretű tárgy, amely rögzíthető az azonosítani kívánt objektumba, esetünkben a poggyászcímkébe.

A poggyászok RFID-chipes címkével történő megjelölése lehetővé teszi, hogy automatikusan azonosítsák és nyomon követhessék azokat.

Az Air France ezzel a bejelentéssel a IATA 753-as számú, poggyász-szabványokat előíró határozatának tesz eleget, amely kimondja, hogy a poggyászt négy kulcsfontosságú ponton keresztül (check-in, beszállás, átszállás és érkezés) kell követni.

A határozat célja az, hogy a légitársaságokat arra ösztönözze, hogy még inkább csökkentsék a rosszul kezelt poggyászok számát. A határozatban a IATA a rádiófrekvenciás azonosítás használatát javasolja a poggyász útjának követésére, ezért a következő években valószínűleg mindenhol át fognak térni az RFID-chippel felszerelt poggyászazonosító címkékre.

Forrás: turizmus.com

Fotó: pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 07:07, péntek | Külföld

Egy tóban találtak rá a filmproducer holttestére

Egy tóban találták meg Piotr Wozniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe.

2019. Augusztus 22. 15:20, csütörtök | Külföld

Erdőben gruppenszexelő nyugdíjasokat buktattak le a rendőrök

A connecticuti természetvédelmi terület kedvelt célpont a csoportos szeretkezés rajongói körében.

2019. Augusztus 22. 15:05, csütörtök | Külföld

Váratlan fordulat az autópiacon: együttműködik az Audi, a BMW és a Mercedes

A BMW és a Daimler már partner önvezető technológiák fejlesztésében, most az Audi is csatlakozik riválisaihoz.

2019. Augusztus 22. 13:27, csütörtök | Külföld

Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler egy németországi üzemben

Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai üzemében az ágazat egészére jellemző hullámvölgy miatt - írta csütörtökön a Handelsblatt című üzleti lap.