Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 14. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

Räikkönen a Renault pilótájaként térhet vissza

Räikkönen a Renault pilótájaként térhet vissza

Jövőre visszatérhet a Formula–1-be Kimi Räikkönen, a száguldó cirkusz 2007-es világbajnoka. Az idei szezonban a rali-világbajnokságban szereplő finn a Renault pilótája lehet.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier az Autosport nevű szaklapnak elismerte, hogy Räikkönen a Belga Nagydíj után megkereste az istálló vezetőit, és elmondta, a következő szezonban szívesen versenyezne a csapatnál.

„Felvette velünk a kapcsolatot, így most ő is a lehetséges jelöltek között van" - mondta Boullier. A Renault már meghosszabbította lengyel pilótája, Robert Kubica szerződését, míg az orosz Vitalij Petrov igyekszik bebizonyítani, hogy érdemes lenne őt megtartani a következő idényre is.
 

„Máshogy kell dolgoznod, ha újonc az egyik pilótád, mint ha két tapasztalt versenyződ van. Még gondolkodnunk kell a döntésen. De Vitalij prioritást élvez, meglátjuk, hogyan fejlődik. Ha képes lesz meggyőzni minket, akkor ő marad a másik versenyzőnk. Ő az első számú választás, de rajta kívül több jelöltünk van - és köztük van Kimi is" - jelentette ki a csapatfőnök.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy Räikkönen személyesen, vagy menedzsere révén vette fel a kapcsolatot a Renault-val. A finn pilóta 2001 és 2009 között szerepelt a Formula-1-ben, 18 futamgyőzelmet aratott, legnagyobb sikere a Ferrarival szerzett 2007-es világbajnoki cím.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g