Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Szeptember 19. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Rakoncátlan makiszaporulat Nyíregyházán

Rakoncátlan makiszaporulat Nyíregyházán

Belenéz a ridikülbe, megtapogatja a látogatókat, és hangosan csámcsog. A sárgaszakállú kis maki nem éppen jól nevelt, mégis nagyon örülnek neki Nyíregyházán. Ő ugyanis az első maki kölyök Magyarországon, aki életben maradt. A sárga

 
Röfög, csámcsog, és csak úgy tömi magába a banánt a kis maki. Már majdnem akkorára hízott, mint a szülei. Az állatkertben mindeddig nem mutatták be, mert attól féltek, nem marad életben.


„A korábbi szaporulat sajnos nem maradt életben, és most nagyon örülünk, hogy legalább ő az első, aki megmaradt" - mondta Szalai Rita, a Nyíregyházi Állatpark állatgondozója.


Magyarországon erre még nem volt példa. A sárgaszakállú maki veszélyeztetett faj. Olyan ritka, hogy egész Európában csak néhány van belőlük.


Önfeledten válogatnak a finomságok között és csócsálják a szőlőszemeket. Olyan szelídek, hogy kézből esznek, és a látogatók sincsenek tőlük biztonságban.


„Amikor a vendégeket beengedjük közéjük, akkor előfordul, hogy belenéz a ridikülbe, babakocsi aljába, mindig valamilyen finom csemege után kutatva" - mondta Szalai Rita, a Nyíregyházi Állatpark állatgondozója.


A makik nem sokat adnak az illemre, de éppen ezért szeretik őket.


A makicsalád nagyon barátságos. Ha továbbra is ilyen kiegyensúlyozottak és jókedvűek maradnak, akkor nem kizárt, hogy jövő tavasszal újabb kölyökkel bővül a csapat.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.