Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 24. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Randolph triplája elsüllyesztette a Spurst

Randolph triplája elsüllyesztette a Spurst

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásának első körében a San Antonio Spurs 91–88-as vereséget szenvedett Memphisben. A Grizzlies a sikernek köszönhetően 2–1-re vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcb

MEMPHIS GRIZZLIES–SAN ANTONIO SPURS

A Memphis fennállása első hazai playoffgyőzelmét aratta. Az áldozat pedig a nyugati alapszakaszgyőztes San Antonio volt. A párharc előtt szinte mindenki sima Spurs-továbbjutást várt, ehhez képest a Grizzlies 2–1-re vezet a párharcban, úgy hogy az egyetlen elbukott meccsen is komoly esélye volt a győzelemre. Igaz, a mostani találkozóra is igaz, hogy fordítva is alakulhatott volna.

A 25 pontig jutó Zach Randolph azonban nem egész 42 másodperccel a vége előtt egy kulcsfontosságú hárompontossal 91–86-ra alakította az állást a Grizzlies javára, ami után Manu Ginóbili (23 pont) csak kozmetikázni tudta az eredményt. Végül a Memphis 91–88-ra nyert.

Pedig Randolphot nem azért „tartják" Memphisben, hogy futószalagon termelje a triplákat. Általában két meccsenként próbálkozik meg egyet bedobni (többnyire sikertelenül...), ezúttal sem vette őt túl komolyan a vele szemben álló, behúzódó Tim Duncan (13 pont) – vesztére.

Randolph csapattársa, Shane Battier a mérkőzés után nem is titkolta, hogy kevesen tarthatták jó döntésnek, amikor Randolph dobásra emelte a kezét. Battier a „Ne, ne, ne, ne! Igeeen!" helyzetként jellemezte a gyakorlatilag meccset eldöntő szituációt.

DENVER NUGGETS–OKLAHOMA CITY THUNDER

Az Oklahoma City egy győzelemre került a továbbjutástól. A Thunder a legutóbbi játéknapon is legyőzte a Nuggetset – ezúttal Denverben. A mérkőzés hőse Serge Ibaka volt, akinek kiváló védekezése (16 lepattanó) mellé ezúttal ponterős játék is párosult. A Thunder kosarasa 22 ponttal zárt, amivel beállította karriercsúcsát.

A kongói születésű másodéves – aki az alapszakasz blokkirálya volt (198-szor szomorította az ellenfeleket ebben a kategóriában) – ezzel a teljesítménnyel hárompillérűvé tette az oklahomai támadójátékot. Kevin Durant 26, Russell Westbrook 23 ponttal zárt.

CÍMSZAVAKBAN

A Portland a 4. meccset megnyerte a Dallas ellen, így 2–2-re egyenlített a párharcban. A csereember, Brandon Roy 24 ponttal csapata legeredményesebb játékosa volt, a legfontosabb dobása azonban a 39.2 másodperccel a vége előtt kézbesített kettese volt, amivel a Trail Blazers 84–82-re megnyerte az összecsapást.

Az Indiana egyelőre megmenekült a kieséstől, miután hazai pályán 89–84-re nyert a Chicago Bulls elleni negyedik mérkőzésen, így 3–1-re szépített az alapszakaszgyőztes elleni párharcban. A Pacers – amelyben a 24 pontos Danny Granger volt a legeredményesebb – azonban ezzel a sikerrel lehet, hogy csak azt érte el, hogy a Chicago az ötödik meccsen, saját pályáján ünnepelje továbbjutását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!