Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Február 22. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

RangAdó II: Régiós első, a PindúrPandúrok csapat

RangAdó II: Régiós első, a PindúrPandúrok csapat

A középiskolás diákok adózási ismereteinek bővítését, és az adótudatosság formálását szolgáló vetélkedő régiós döntőjét rendezte m

Az APEH által immár második évben meghirdetett RangAdó című versenyre idén valamivel több, mint négyszáz 5-5 fős csapat regisztrált. A három internetes forduló után mindegyik régióban 6 diákközösség vetélkedett az országos döntőbe jutásért.

A nyugat-dunántúli versenybe a győri, Révaiintegrál (Révai Miklós Gimnázium és Kollégium), a szintén győri PindúrPandúrok (Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola), illetve az Adó@OK (Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola), Szombathelyről a Ca$h'GeT'lOw (Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola), az rány-Adók (Perfekt Szakközépiskola), Csepregről pedig a Haladók (Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola) csapata küzdötte be magát, a rajtoló 46 diákcsoportból.

A pénteki régiós döntő szoros eredményt, nagy csatát hozott, a 12 forduló alatt. Szinte az utolsó kérdéscsoportig négy diákközösségnek volt jó esélye a győzelemre, végül remek véghajrával a győri PindúrPandúrok (Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola) fantázianevű lánycsapat nyert, csupán három ponttal megelőzve a szintén győri, Révaiintegrál (Révai Miklós Gimnázium és Kollégium) fiúcsapatot. Harmadiknak a szombathelyi Ca$h'GeT'lOw (Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola) fiú-lány vegyes csapat fejezte be a vetélkedőt.

A régiós döntő minden résztvevője ajándékutalvánnnyal gazdagodott. Az első helyezett csapat tagjai 15 ezer forintos, a második 12 ezer forintos, a harmadik 10 ezer forintos, minden további helyezett pedig 5-5 ezer forintos utalványt vehetett át Nagy József titkársági főosztályvezetőtől, a versenysorozat fó szervezőjétől.

A március 5-i országos döntőben, Budapesten, a régiós bajnokok versenyezhetnek a díjakért (laptop, iPod, fényképezőgép, utazások).

Az APEH úgy véli, hogy a vetélkedő alatt a diákok adózástörténeti érdekességekről tanulhatnak, megismerhetik napjaink alapvető adózási tudnivalóit, a magyar adórendszer felépítését és működését, az adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit illetve betekintést nyerhetnek az adóhivatal munkájába s mindennapi életébe is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.

2024. Április 17. 08:14, szerda | Helyi

Megnyerte az Andersen Ligát az Uni-Győr ETO HC

Története során először nyerte meg az Andersen Ligát az Uni Győri ETO HC jégkorong csapata.

2024. Április 17. 07:16, szerda | Helyi

Akár 50 ezer forintot is nyerhetnek az ügyesen rajzoló gyerekek

A természethűség nem elvárás, légy kreatív! – pályázatot hirdet a Szépművészeti Múzeum.

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.