Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. December 27. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rangerek vigyázzák majd a Fertő-Hanság Nemzeti Park rendjét is?

Rangerek vigyázzák majd a Fertő-Hanság Nemzeti Park rendjét is?

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint a jövőben ranger-szolgálat vigyázza majd a hazai védett területeket, így a Győr-Moson-Sopron megyei Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeinek biztonságát is. Az államtitkár al

Magyarországon a biológiai sokféleség megőrzésének fontos területei a nemzeti parkok, amelyekből pillanatnyilag tíz működik az országban. E rendszerben fontos szereplők a természetvédelmi őrök, akik a természetvédelmi őrszolgálat keretében dolgoznak. A tervek szerint létrejönne a rendőrséggel szorosan együttműködő úgynevezett ranger - félkatonai jellegű - szolgálat is, amely száz főből állna. Ők is a nemzeti parkok területén tevékenykednének. Az államtitkár utalt arra: a vízügy, a természet- és a környezetvédelem szorosan összefügg egymással, arról komplex módon együtt kell gondolkodni. Így ezek a területek csak összefüggéseikben kezelhetők, és a döntéseket is így kell meghozni. Példaként említette Illés a megújuló energia használatát, amely nemcsak a természetet és a környezetet védi, hanem munkahelyteremtő is egyben, azaz a természetvédelem nem működhet jól környezetvédelem nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.