Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2013. Február 26. 16:48, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Ránki Dezső estjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata

Ránki Dezső estjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata

A kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik kedden este a Művészetek Palotájában az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott MVM Koncertek komolyzenei hangversenysorozat.

A kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik kedden este a Művészetek Palotájában az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott MVM Koncertek komolyzenei hangversenysorozat.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben fellépő Ránki Dezsőnek több tucat hazai és külföldi lemeze nyert díjat, repertoárjában szerepelnek a bécsi klasszikusok, Schubert, Schumann, Chopin, Liszt, Bartók és kortárs zeneszerzők művei is. Előadásmódját virtuóz elegancia, elmélyültség, intellektuális és technikai felkészültség, érzelmi gazdagság jellemzi.
A zongoraművész Robert Schumann Waldszenen (Erdei jelentek), op. 82 és Davidsbündlertänze (Dávid-szövetség táncok), op. 6 című alkotásai mellett Ludwig van Beethoven E-dúr szonáta, op. 109 művét adja elő a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A Zongora elnevezésű koncertsorozatot tíz évvel ezelőtt indította el Jakobi László, a kerek évfordulót számos nemzetközi és hazai előadó is Magyarországon ünnepli. A programsorozat minden darabja különlegességeket kínál a zeneszerető közönségnek, és a komolyzenével még csak ismerkedő fiatalok is izgalmas, tartalmas szórakozásra számíthatnak.
Az MVM Koncertek keretében olyan művészeket is láthatott a magyar közönség, akik korábban még soha, vagy nagyon hosszú ideje nem léptek fel hazánkban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 16:06, szerda | Belföld

A MÁV-Volán-csoport járatai a hosszú hétvégéhez, mindenszentekhez igazodva közlekednek

A MÁV-START vonatai október 31-én, vasárnap az ünnepnapi, november 1-jén a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

2021. Október 27. 15:09, szerda | Belföld

Középiskolások számára is készített pénzügyi tesztet a Pénziránytű Alapítvány

Eddig több mint 35 ezren töltötték ki a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztjeit;

2021. Október 27. 13:05, szerda | Belföld

Áder: a kihalási hullám még sosem volt ilyen gyors

A biológiai sokféleség megőrzésének fontosságáról beszélt Áder János államfő szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2021. Október 27. 12:03, szerda | Belföld

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása az óraátállítás miatt is megszakítás nélkül 49 órán át lenne érvényben a mindenszentekkel háromnaposra hosszabbodó hétvégén.