Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 27. 12:30, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Rászoruló gyerekek megsegítésére indított programot a Magyar Vöröskereszt

Rászoruló gyerekek megsegítésére indított programot a Magyar Vöröskereszt

A mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik megsegítésére indított országos jótékonysági programot a Magyar Vöröskereszt (MV) csütörtöktől a Spar Magyarország üzleteiben.

A december 7-ig megvásárolt Procter&Gamble termékek teljes árának egy százalékából összegyűlő pénzzel a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek bevonásával a leginkább segítségre szoruló családokat támogatja: a legszükségesebb termékek, például lepedők, pizsamák, ágyneműk beszerzésére fordítják az összeget - mondta el az Apró segítség, hatalmas öröm elnevezésű projekt csütörtöki sajtótájékoztatóján Kardos István, az MV főigazgatója.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a magyar társadalom csaknem 15 százaléka él szegénységben, a hét év alatti gyerekeknek pedig 42,2 százaléka, vagyis 130 ezer gyerek naponta küzd a szegénységgel, mintegy 50 ezren éheznek rendszeresen - tette hozzá a főigazgató.
Roman Vilkus, a Procter & Gamble Magyarország igazgatója elmondta, az akcióban elsősorban olyan termékek vesznek részt, amelyek a legnépszerűbbnek bizonyultak a vásárlók körében. A sampon, mosó- és mosogatószer, fogkrém és egyéb higiénés termékek ára nem emelkedik a projekttel, a változatlan ár egy százalékát juttatják el a MV-nek.
"Nagyon remélem, hogy elérjük a várt sikert és minél több családnak tudunk segíteni és minél több gyerek életét tudjuk megkönnyíteni a gyűjtéssel" - tette hozzá Roman Vilkus.
"A program fontos tulajdonsága, hogy bárki részt vehet benne egy olyan hétköznapi dologgal, mint a bevásárlás. Praktikus módja ez az adományozásnak"- mondta el a projekt nagykövete, Molnár Ferenc Caramel énekes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: