Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 03. 16:35, kedd | Belföld

Rátámadt feleségére baltával egy 81 éves férfi

Rátámadt feleségére baltával egy 81 éves férfi

Gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat egy 81 éves, borsodi férfi ellen, aki feleségét olyan súlyosan bántalmazta, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy az asszony túlélte.

A nyugdíjas pár, akik negyvennyolc éve voltak házasok, egy borsodi faluban laktak. A férfi rendszeresen ivott, és feleségét folyton azzal vádolta, hogy meglopja, és tönkreteszi az életét, emiatt állandó lelki terrorban tartotta.

2018. november elején két PB gázpalackot vett azért, hogy felrobbantsa velük a házat. A hónap közepén, az egyik napon magához vett egy fémből készült széklábat, hogy megöli vele a feleségét. Bement az asszony szobájába, és elkérte tőle a kisbaltát azzal az ürüggyel, hogy fát aprít vele. Amikor azt a felesége átadta neki, a férfi balta fokával teljes erőből fejbe vágta. A kábult asszonyt ezután tovább verte a baltával, majd amikor az védekezni próbált, és elvette tőle a baltát, a férfi a vascsővel ütött a kezére, úgy, hogy el is tört.

Ezután a földön fekvő nőt még többször megütötte, és közölte vele, hogy

"most meghalsz!"

A férfi, miután abbahagyta a bántalmazást, biztos volt benne, hogy a felesége meg fog halni, ezért gyógyszereket keresett, hogy magával is végezzen. Majd, mivel úgy tudta, hogy felesége még a házban van, bevitte a szobájába a két gázpalackot, és megnyitotta őket.

Ezután elrejtőzött az udvaron.

A kandallóban égő tűztől a gáz belobbant, és lángolni kezdtek a bútorok.

Az asszony, aki a szerencsének köszönhetően mindezt túlélte, átment a szomszédhoz segítséget kérni. Azok tűzoltót hívtak, akik megfékezték a tűz terjedését, ám az asszony szobája még így is teljesen lakhatatlanná vált, emellett közel 1.000.000 forintos kár keletkezett.

A bántalmazás miatt az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, amibe ahkár bele is halhatott volna.

A férfinál elmezavart állapítottak meg, emiatt nem büntethető. Ezért az ügyészség felmentést és kényszergyógykezelést javasolt számára.

Forrás: origo.hu

Kép: 24.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.