Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Március 06. 18:32, szerda | Helyi sport
Forrás: infoGyőr/GÁ

Rázd magad formába nyárra

Rázd magad formába nyárra

Minden év tavaszán, refrén szerűen visszatérő téma, hogyan fogyjunk le nyárra? Hogyan legyen feszes a hátsónk? Hogyan legyen kockás hasunk?

Nézzük mik a újabb variációk, melyek a legtöbbet alkalmazott praktikák.

A szomszédos Ausztriában óriási népszerűségnek örvend mind az idősebbek, mind a fiatalabbak körében a nordic walking. Ez az elsőre furcsának tűnő sport már nálunk is kezd teret nyerni. A nordic walking tobb mint egyszerű gyaloglás, megmozgatja az egész testet. Ezzel az edzésformával nagyjából 600 kalória égethető el óránként.

Ha szó szerint vesszük a rázás szót, a Power Plate jut eszünkbe. A vibráció alatt végzett gyakorlatok bizonyítottan hatékony eszközei lehetnek a kívánt külalak elérésének. Győrben többek között a Főnix Fit Mozgás Stúdió foglalkozik Power Plate gépekkel. Megkérdeztük, kinek ajánlják ezt az edzésmódszert, mit kell tudni róla és milyen eredmények érhetőek el vele.

Nálunk egy edzés 30 percig tart, ahol végig egy edző felügyeli mozgásunkat, segít a gyakorlatok elvégézésében. Szó szerint bárkinek ajánljuk, fiataloktól egészen az idősebb korosztálynak. Termünket a vendégeink igényeinek megfelelően alakítottuk ki. A belvárosban a közelség miatt kedvelt elfoglaltság a nálunk rendszeresen eltöltött fél óra, ahol a családosok számára egy játszósarkot is kialakítottunk, hogy az edzés alatt a gyerekek se untakozzanak -meséli aFőnix Fit Mozgás Stúdió edzője.

Akik nem ennyire újító szelleműek, ők választhatnak hagyományos módszereket. Sokan az úszás, futás vagy a jól megszokott "kondi" terem melett teszik le a voksukat. Hogy kinek lesz igaza, az nyáron derül ki. A sportág megválaszta viszont nem garantálja a 100 % -os sikert. Mellette a helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű alvás is befolyásoló tényező. Egy a fontos, mindenki lelje örömét az általa válaszott sportban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.