Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Július 26. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Red Bull: A Ferrarinál vétettek a szabályok ellen!

Red Bull: A Ferrarinál vétettek a szabályok ellen!

Fernando Alonso nyerte meg a Német Nagydíjat, igaz, ehhez az is kellett, hogy szinte végig vezető csapattársát, Felipe Massát a Ferrari vezetői utasítsák arra, hogy engedje el a kétszeres világbajnokot. Az eset nagy botrányt kavart, Massa nem

„Megpróbáltunk olyan jó eredményt elérni, amilyet csak lehet - nyilatkozta a versenyt követően az idei második, pályafutása huszonharmadik futamgyőzelmét szerző Fernando Alonso. - Profi versenyzők vagyunk, nagyon keményen dolgozunk együtt csapatként, és mindennap a maximumot próbáljuk kihozni magunkból."

„Ma a Ferrari 42 pontot zsebelt be, és ezért jöttünk" - mondta elégedetten a kétszeres világbajnok spanyol, igaz, azt nem tette hozzá, hogy a csapat ugyanúgy 42 pontot szerzett volna, ha Felipe Massa nyer, és ő csak második...

A brazil ugyanis gyakorlatilag végig vezetett, amikor a 48. körben a fülére szóltak a csapatrádión keresztül („Felipe, Fernando gyorsabb, mint te. Hallottad, amit mondtunk?"), majd egy körrel később elengedte Alonsót.

A brazilt (aki egyébként napra pontosan egy évvel ezelőtt szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket a Magyar Nagydíjon) érthetően arról kérdezték a futam után, hogy véleménye szerint megérdemelte-e volna a futamgyőzelmet. A brazil pilóta válasza egyértelmű volt.

„Úgy vélem, igen. Nagyszerűen rajtoltam, és a lágyabb keverékű gumikkal nagyon gyors voltam. Igaz, utána volt egy kisebb problémám a keményebb gumikkal, de összességében nagyon jó verseny volt - értékelt a szemmel láthatóan csalódott Massa, de a rádión lezajlott beszélgetést nem kívánta kommentáltni. - Nem, hiszem, hogy erről bármit is mondanom kellene."

Nem így gondolkozott Christian Horner, a rivális Red Bull csapatfőnöke, aki nem rejtette véka alá a véleményét. „Azt kell mondanom, talán ez volt a legegyértelműbb csapatutasítás, amelyet egész eddigi életemben hallottam. Ezt bizonyítja az is, hogy aztán a csapat elnézést kért a pilótától" - nyilatkozta Horner a BBC-nek.

„Érdeklődéssel várom, hogy döntenek a versenybírák, hiszen ez olyan egyértelmű volt, mint annak idején 2002-ben, ami miatt bevezették ezt a szabályozást" - folytatta a Red Bull csapatfőnöke. „A szabályok teljesen egyértelműek: a csapatutasítások tiltottak, és ez nagyon úgy hangzott, mint egy csapatutasítás" - dohogott a sportvezető.

Horner azt is elmondta, a Red Bull vezetői nem hoznának ehhez hasonló döntést. „Nem, mi engedjük, hogy a pilótáink versenyezzenek. Massa még mindig versenyben van a világbajnoki címért, de lehet, hogy második számú pilótának írt alá. Mindenképpen úgy vélem, hogy az ilyesmi árt a sportnak. A pilótákat engedni kellene versenyezni. Massa jobban teljesített, mint Alonso."

Az eset miatt a versenybírák beidézték magukhoz az olasz istálló vezetőit, és végül 100 000 dolláros büntetést róttak ki a Ferrarira. Ezen kívül azt is bejelentették, hogy a következőkben az FIA Motorsport Világtanácsa (WMSC) is megvizsgálja az esetet, és dönt arról, hogy további büntetésekkel sújtja-e a maranellóiakat.

Következő futam: augusztus 1. Magyar Nagydíj, Mogyoród

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.