Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 08. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Tét Város Önkormányzata

Referenciaintézmény lesz a téti Kisfaludy Károly ÁMK általános iskolája - Képgaléria!

Referenciaintézmény lesz a téti Kisfaludy Károly ÁMK általános iskolája - Képgaléria!

Oktatási-nevelési környezet megújítása a Kisfaludy Károly ÁMK Tét városi intézményegységeiben.

Tét Város Önkormányzata, a Nyugat-dunántúli Operatív Programon (NYDOP) belül meghirdetett „Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése” tárgyú pályázatán az „Oktatási-nevelési környezet megújítása a Kisfaludy Károly ÁMK Tét városi intézményegységeiben” című projektje sikeres pályázat után 285.608.250,-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.
Az elnyert támogatás a projekt teljes elszámolható költségének 90 százaléka, így a helyben biztosított önrész 31.734.250,-Ft.


Tét Város Önkormányzata, mint a Téti Közoktatási Intézményfenntartó Társulás gesztorönkormányzata nyújtotta be a pályázatot 2010-ben. Az intézményfenntartó társulás települései: Győrszemere, Mórichida, Rábacsécsény, Árpás, Rábaszentmiklós, Kisbabot, Mérges.

A projekt átfogó célja a Társulás érintett településeinek diákjai számára a XXI. századi, minőségi oktatás körülményeinek megteremtése. A projekt megvalósítása által a helyi oktatási intézmény továbbra is a versenyképes tudás, a minőségi oktatás bázisa lehet. Az épületbővítéssel korszerűen és racionálisan kialakítandó közoktatási környezet jelentősen hozzájárulhat az intézményt ma is jellemző magas színvonalú pedagógiai, módszertani munka fenntartáshoz, fejlesztéséhez.

A fejlesztések keretében Téten a meglévő iskolaépülethez új szárny épül, melyben kilenc tanterem, több kisebb foglalkoztató, nagy aula kap helyet. Ide költözhet majd az alsó tagozat, mely jelenleg a település központjában lévő, leromlott állagú korábbi járásbíróság épületében működik. A kivitelezési munkálatok miatt nem kell átszervezni a tanítási rendet, nagy része a vakációra esik és az új szárny őszi befejező fázisa sem fogja zavarni az oktatást. A műszaki átadás 2012. október 31. a projekt szakmai zárása pedig 2013 márciusa. Az alsó tagozat jelenlegi épületében működő főzőkonyha megszűnik és szerepét átveszi a helyi óvoda 500 adagossá bővülő, korszerűsített konyhája. A fejlesztés keretében megújul továbbá az óvoda épületének a tetőhéjazata és a homlokzat hőszigetelése, valamint az új épületrészben egy étkező is kialakításra kerül.

2012. június 8-án, Téten ünnepélyes projekt nyitórendezvény keretében helyezték el az iskola új épületszárnyának alapkövét. A rendezvényen felszólalt Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, dr. Kukorelli László, Tét Város polgármestere, Boros Zoltán, a Kisfaludy Károly ÁMK igazgatója, és Farkas Ernő, a kivitelező Normafa Residence Kft. ügyvezető igazgatója. A megjelent vendégeket és érdeklődőket az iskola diákjai rövid kulturális műsorral köszöntötték.

Címkék: Tét

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.