Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 08. 11:00, hétfő | Helyi

Reflektorfényben Viktória hercegnő – Riport Mahó Andreával

Reflektorfényben Viktória hercegnő – Riport Mahó Andreával

Szombaton mutatja be a Győri Nemzeti Színház, Huszka Jenő- Bakonyi Károly- Martos Ferenc: Bob herceg című operettjét, melynek kapcsán Mahó Andrea EMeRTon-díj és Artisjus-díjas színésznő, énekesnő, szinkronszínésznővel beszélgettem.

17 évvel ezelőtt kerültél a Győri Nemzeti Színházhoz és „győri lánynak” hívtak. Sok kollégád Pestről kerül Győrbe és ahogy korábban nyilatkoztad, Nálad pont fordítva történt ez!
A Győri Nemzeti Színház volt az első színházam, Korcsmáros Győrgy, akkori igazgató szerződtetett ide. Molnár Ferenc Liliom című darabjában kezdtem, mint Lujza. Ezt követte a Nyomorultak, Kozette szerepét kaptam meg, harmadik szereposztásban, mint kis kezdő. Viszont a premiert, én játszhattam, hatalmas megtiszteltetés volt, mert a szerző, Claude- Michel Schönberg is jelen volt. Ez megadta a löketet a pályámnak, eldőlt, hogy zenés színésznő leszek. A Madách Színházba és az Operettbe is elment a híre, hogy mekkora sikerem volt a Nyomorultakban. Győrben, Cosettet énekelhettem, ez nagyon- nagy dolog, nagy szerencse volt. Itt kezdtem, ezáltal elment a hír Budapesten is és egy év után először meghívtak az Operett Színházba, ahol megkaptam a West Side Story-ban Maria szerepét, utána pedig a Madách Színházba hívtak meghallgatásra, az Operaház fantomjára.

Hogyan érzed magad Győrben?
Nagyon szeretem ezt a várost, nagyon szeretem az itteni kollegákat és az itteni munkát. Ragaszkodtam, hogy visszajöhessek évente egy darabra. Most is így van.


Huszka Jenő operettjében fogod most Viktória hercegnő szerepét énekelni. Hogyan készülsz erre a bemutatóra?
Nagyon készülök erre a Bob hercegre. Végre egy karakter szerepet kaptam. A musical- és az operettirodalom összes naíváját eljátszottam, örülök a Madách Színházban Mary Poppins - és a Rock suliban Rosaly karakterének is és most Viktóriát, a hercegnőt fogom alakítani, aki szintén egy karakter, nem akarom lelőni, de ő az a figura aki minden áron királyné akar lenni és ezért mindent megtesz. Ezt most élvezem, hogy kicsit mást csinálhatok. Jó olyat eljátszani, amit keresgélni kell az embernek magába, mert én nem vagyok egy ilyen minden hájjal megkent nő, meg kell keresnem, hogy hogyan kell ilyen fondorlatosnak lenni.


Kettős szereposztásban fogtok Fehér Nórával játszani.
Nem igazi kettőzés, ezt úgy mondják kóverelés. Azért volt erre szükség, mert a Madách Színházban sok szerepem van, sok „futó darab”- ban vagyok benne. Ezen kívül még a Pesti Magyar Színházban is játszom, a Muzsika hangja és a Valahol Európában című előadásokban.

Köszönöm a beszélgetést!

Én is köszönöm a lehetőséget!

A riportot készítette: Csobay Dániel

Fotó: Győri Nemzeti Színház- Szami és Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.