Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 29. 07:00, péntek | Helyi

Régi álom valósult meg- Kiállítás Schima A. Bandiról és munkásságáról

Régi álom valósult meg- Kiállítás Schima A.  Bandiról és munkásságáról

Tegnap nyílt meg Schima A Bandi iparművész, aranykoszorús mester gyűjteményes kiállítása, születésének 135. évfordulóján, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, Magyar Ispita kiállítórészlegében. (Győr, Nefelejcs köz 3

A győriek által főleg híres cégérei, valamint köztéri- és egyházi alkotásai révén ismert és tisztelt Schima Bandi ötvösművész retrospektív kiállításon köszöntötte a vendégeket Grászli Bernadett Múzeumigazgató, művészettörténész. Elmondta, hogy több éves munka előzte meg a gyűjteményes kiállítás létrehozását, hiszen már régi vágya a győrieknek a kiváló művész városunkra hagyott hagyatékának feldolgozása és bemutatása. Köszönetet mondott kollégáinak és mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ez a csodálatos kiállítás létrejöhessen.

Köszöntőbeszédet mondott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester.

A tárlatot Hancz István a Győri Ipartestület titkára nyitotta meg.

A kiállításon a neves ötvösművész életműve műfajok szerint kerül bemutatásra, a tárgyakhoz kapcsolódó, önálló grafikai értéket képviselő míves tervek kíséretében. A kiállított alkotások között az egyházi tulajdonban levő és tárlaton eddig még sosem szerepelt- liturgikus tárgyak mellett a múzeum helytörténeti gyűjteményében és magántulajdonban található használati- és dísztárgyak, útinaplók, írott dokumentumok, levelek, mail art munkák, valamint Schima Bandi életét és legfontosabb alkotásait bemutató fotók tárulnak a közönség elé, felidézve a gazdag művészi pálya legfontosabb állomásait. Ezt szolgálja a hozzá kapcsolódó előadássorozat is, amely a muzeológusi háttérmunkák tanulságait összegzi és osztja meg az érdeklődőkkel.

Jegyárak:

teljes árú jegy: 1200 Ft
kedvezményes árú jegy: 1000 Ft

A tárlat megtekinthető: 2017. szeptember 28 – december 10. között
hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 óráig

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje