Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2019. Augusztus 22. 14:52, csütörtök | Belföld

Rejtélyes haláleset a Balatonnál: "mozgásban maradt" az elgázolt férfi mobilja

Rejtélyes haláleset a Balatonnál:

Augusztus 17-én halálra gázolt a vonat egy férfit Balatonbogláron. Telefonjának adatai alapján végigkövethető az esti útja, de van egy részlet, amelyet homály fed.

A gázolás után a telefon "mozgásban maradt", nagyjából negyedórán keresztül. A család szeretné megtudni, mi történt abban a tizenöt percben. A testvére a közösségi oldalon keres szemtanúkat – írja a Ripost.

A 21 éves Zoltán Szabadbattyánban élt és Budapesten dolgozott. Halálának estéjén egyedül ment az egyik balatonboglári szórakozóhelyre, és egyedül is távozott onnan hajnali fél három körül.

"Nem tudjuk, kivel és hol volt 2:36 és 4:17 között. A telefonja szerint érintette a Kodály Zoltán utcát, Tinódi utcát, Vörösmarty térnél SoLi Biszto és a Termelői piac környékét, a Vikár Béla utcát és egy füves placcon is tartózkodott az Arany Kígyó Gyógyszertár mögötti részen és a használt autó kereskedésnél jött el, itt véget ér az útvonala..." – írja a bejegyzésében a férfi testvére. Ezek alapján Zoltán nagyjából két kilométert sétált, majd át akart menni a síneken, ahol elgázolta a vonat.

A baleset 3:58-kor történt, de a telefonja szerint még 4:17-ig tovább gyalogolt.

Emiatt keres a család szemtanúkat, szeretnék megtudni, hogy mi történt pontosan.

A Ripost az esettel kapcsolatban megkereste dr. Hornyák Olivér igazságügyi informatikai szakértőt.

"Nem csodálkozom a reakciójukon, ilyen ugyanis véletlen nem fordul elő a telefonokkal. A telefonnal valami történhetett a baleset után és kell, hogy legyen erre a negyed órára valamilyen magyarázat" - mondta a szakértő. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. Közigazgatási eljárásban vizsgálják az esetet.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 19:01, péntek | Belföld

Lesz elegendő hazai hal karácsonyra

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra.

2021. December 03. 18:09, péntek | Belföld

Tíz év alatt negyedére csökkent az adóelkerülés mértéke

Az elmúlt 10 évben negyedére csökkent az adóelkerülés Magyarországon - erre hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottság tanulmányára hivatkozva.

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,